Europos U12 beisbolo čempionate Bulgarijoje. Kad nelikti šeštais…

Kadangi sėkmė nusisuko nuo mūsų, savo grupėje likome tik treti, tad kovojome dėl penktos vietos su kitoje grupėje trečią vietą užėmusia komanda iš Slovakijos. Slovakijos komandoje buvo keturi įspūdingo ūgio žaidėjai (rusų komandos trenerių prašymu šių žaidėjų amžių teisėjai tikrino pakartotinai).

dsc063743
Rungtynių pradžioje jautėsi įtampa. Pirmi trys Lietuvos komandos mušėjai į bazę neišėjo, bet ir slovakų puolimas nebuvo rezultatyvus, nes nuo kalnelio puikiai pradėjo rungtynes Marius Balandis, o vieną atmuštą „orą“ pagavo Titas Vodzinskas.
Antrą kėlinį pradėjo Matas Nedzveckas, kuris išėjo į bazę už bb (netaiklųs metiko metimai). Toliau nuostabus Tito V. pramušimas į fildus ir Matas atsiduria jau antroje, o Titas – pirmoje bazėje. Vėliau seka Pupos atmušimas, tiesa, out pirmoje bazėje, bet Matas tuo metu parneša tašką, o Titas 3 bazėje. Trečią out priešininkai daro pirmoje bazėje.  Priešininkai antrą kėlinį pradėjo (nr.17) įspūdingu hitu, po to dar vienas hitas, ir atrodė, kad bus riesta, bet užtikrintas Mariaus Balandžio mėtymas leido apsiginti be taškų.
Trečią kėlinuką pradėjo Deividas Šlepikas, kuriam tai buvo pirmoji patirtis tokio lygio tarptautinėse varžybose. Toliau sekė Adomo Aleksandravičiaus hitas, bet daugiau tą kėlinį taškų pelnyti nepavyko. Priešininkai pradėjo kėlinį nuo stipriausių savo mušėjų, bet pirmojo orą pagavo Karolis Jonaitis. Antram mušėjui pavyko atmušti dviejų bazių hitą. Trečiam mušėjui Marius Balandis „išrašė“ „strike out“. Sekantis mušėjas atkalė hitą, o po jo mušė aukštasis (nr.17), vėl hitas ir parsineša 1 tašką. Toliau seka „strike out“ ir kėlinukas baigiasi 1:1.
Ketvirta kėlinį Lietuvos komandoje mušti vėl pradeda ir hitą atmuša Matas Nedzveckas, ir dėl gaudymo klaidų užima antrą bazę. Karolis Jonaitis nusivagia antrą bazę. Priešininkai keičia pitčerį, aukštaūgį, kuris mėto labai stipriai, bet ne visada taikliai, net ketčeris nesugaudo. Su lazda Pupa, o jam įmesti dar sunkiau. Tuo pasinaudoja Matas Nedzveckas ir po nesugauto kamuoliuko parneša tašką. Taip pat tašką parneša ir eiklusis Karolis Jonaitis. Priešininkai puolimą pradeda dviejų bazių hitu. Balandis išrašo du „strike out“, 3 bazę vogusį priešininką išautavo, ss pozicijoje visą čempionatą puikių žaidimą demonstravęs Lukas Pupininkas (Pupa). Po keturių kėlinukų 3:1 pirmaujame. Bet nerimą kelia priešininkų metikas (Nr.18).
Penktą kėlinuką pradėjo Napalis Grigas kuriam tai buvo pirmoji patirtis tokio lygio tarptautinėse varžybose. Toliau Adomo hitas ir greitas vagiliavimas, nesugautas ketčerio kamuoliukas ir Adomas parneša tašką. Į gynybą išėjome pakeisdami metiką. 1 bazę ginti stojo Marius Balandis, o čia prieš tai žaidęs Matas Nedzveckas išėjo į kairį fildą. Dešinį fildą ginti ėmė Titas Makarevičius. Ant kalnelio stojo Domantas Trinkūnas. Priešininkai nuo naujo metiko ėmė mušti orus, pirmą pagavo Matas Sirgedas (2b), o du sekančius Matas Nedzveckas (LF). Po penkių kėlinių rezultatas 4:1. Tribūnoje nesibaigiančios dainos, skanduotės, ovacijos.
Šeštą kėlinį, kaip jau tapo įprasta, turėjo pradėti Matas Nedzveckas, bet sumaištyje nenuėjo mušti, taip praleisdamas eilę. Mušti išėjo Titas. Laimė, to nepastebėjo teisėjai ir priešininkai, o treneris Tomas Jankoitis (vaikų žaismingai vadinamas Jankiu) sustabdė žaidimą ir atstatė eilę, todėl varžybų komisaras nesiėmė jokių sankcijų. Tiesa, tai mažai kuo gelbėjo, nes metikui prisitaikius, gavome aštuonis „strike out“ iš eilės, užpulti galimybių nebeturėjome, reikėjo apsiginti. Priešininkai kėlinuką pradėjo hitu, sekantis (nr.17) išeina už bb. Du žmonės bazese ir 0 out‘ų!!! Bet čia iš oro pagauna Pupa, o toliau puikiai sumėto Domantas išrašydamas du „strike out“ iš eilės. Apsigynėm.
Septintame kėlinyje mes neužpuolėm. Liko paskutinis priešininkų puolimas. Tribūnoje skambanti „Ant kalno mūrai…“ nustelbia slovakiškus barškučius. Įtampa auga, balsai užkimę, niekas nenori likti šeštu…

dsc06383

Domantas sunkiai valdo įtampą ir priešininkų paskutinį sarašo mušėją išleidžia už bb; bet sekančiam – pirmajam sąrašo mušėjui (Nr. 11) „išrašo“ „Strike out“. Toliau vėl seka žaidėjo (nr. 6) išleidimas už bb. Po to aukštaūgių eilė. Nr 18 pramuša 2b hitą ir Slovakai sumažina skirtumą iki minimumo 4:3 , ir žmogus 2 b. Slovakas (nr.19) pramuša orą, kurį pagauna RF Karolis Patumsis. Du out, 3 bazėje žmogus, o mušti eina geriausias, įspūdingo ūgio (nuotrauka)  priešininkų mušėjas (nr.17). Treneriai priima lemtingą sprendimą išleisti mušėją į bazę, ką sėkmingai padaro Meška (C) ir Domantas (P). Sekantis mušėjas nėra toks galingas, bet atmuša… orą…, iš trečios bazės žaidėjas bėga į namus…, CF Karolis Jonaitis eikliai lekia link kamuoliuko, surinka „mano“ ir fiksuoja kamuoliuką pirštinėje. Tas duslus kamuoliuko bumbtelėjimas į gaudyklę išsiliejo į galingas ovacijas, šūkius „Lietuva, Lietuva…“, „ačiū, ačiū…“

Lietuva švenčia pergalę rezultatu 4 – 3, iškovoja 5 vietą Europoje.

Nuostabus jausmas atstovauti Lietuvai :)

P.S. Sirgaliai tadien gavo aukščiausią įvertinimą 😉

Žilvinas Vodzinskas

dsc06417

dsc06398

3 Responses to “Europos U12 beisbolo čempionate Bulgarijoje. Kad nelikti šeštais…”

  1. Na man labai patiko šis čempjonatas nieko tokio aš nepažaidžiau na ben man labai patiko šis čempjonatas

  2. Nors gerai kad nelikome 6-ti o likome 5-ti

  3. Ziauriai faina buvo geri draugai visi net draugavau su utena, kaune

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos