Vilnius Cup 2009 jau istorija

DSC08839

Baigėsi Vilniaus Cup 2009 tarptautinis draugiškas jaunučių turnyras. Emocijos aprimo, komandos išsiskirstė į namus. Mintyse analizuojant turnyrą, aplanko dvejopos mintys, iš vienos pusės – šaunu, iš kitos pusės – dar daug galmėtų tobulinti.

Turnyras įgauna vis rimtesnį tarptautinį statusą – šiemet dalyvavo šešios užsienio komandos. Tai įpareigoja kelti teisėjavimo, sekretoriavimo, informacijos pateikimo lygį. Gal kiekviena atvykstanti komanda galėtų atsivežti po teisėją? Tokia praktika jau taikoma daugelyje turnyrų.

Būtina pritraukti bent šešis kvalifikuotus sekretorius, kad galėtų rašyti pasikeisdami, nes nuo 9 val. iki 14 val. sudėtinga be pertraukų rašyti protokolus. Iš anksto vieną paskirti vyresniuoju, kuris pasirūpintų blankais, išskirstytų kas, kada ir kurias rungtynes protokoluoja, surinktų protokolus po varžybų, atiduotų į info centrą ir pan.

Vertėtų pagalvoti ir apie informacinį centrą, kuriame būtų kompiuteris, projektorius ir pan. Prie kiekvienos aikštelės po paprastą, vartomą tablo irgi keltų lygį.

Manau, kad daug įvairių minčių ir pasiūlymų turime kiekvienas stebėjęs turnyrą. Virmidui vienam to aprėpti nepavyks, todėl teks rinktis arba patikėti kai kuriuos sektorius pagalbininkams, arba toliau išlikti šiandieniniame lygyje.

Neapseita ir be keletos „šaukštų deguto“ – Utenos komandos neatvykimas, Augustovo komandos pasitraukimas, Vilniaus 3 komandos nepagarba varžovams per runktynes su Druskininkų komanda.

Pagarbą varžovams būtina ugdyti visomis priemonėmis, visose komandose. Tai ypač nepuošia draugiškų turnyrų. Manau, kad Vilnius 3 komandos elgesys nusipelnė rimtos situacijos analizės klube.

Atjaučiu Pupininkus ir Darių, kurie negalėjo pasidžiaugti vaikų žaidimu ir pergalėmis savoje, įprastoje komandoje, kurią sąlyginai pavadinčiau – važiuojančių į JAV komanda, ar ruošiamą į Little League.

Mes – sirgaliai jau irgi buvome suformavę komandą, bet…

Vilnius Cup 2009 laimėjo, kaip ir buvo tikėtasi, Vilnius 1 komanda, kuri šiandien žaidė gan blankiai, matyt, po sėkmingos pradžios vakar, nosytės aukštai užsirietė. Antri liko, netikėtai į finalą prasimušę, antrą turnyro dieną pademonstravę charakterį ir kovingumą Vilnius 2 komanda, kuri finale iki pat paskutinio kėlinuko vis „kabinosi į atlapus“ savo vyresniems kolegoms Vilnius 1 komandai. Prieš paskutinį kėlinį rezultatas buvo 2 : 1 Vilnius 1 naudai, bet, per paskutinį kėlinį Vilnius1 komandai pavyko palaužti jaunesnią Vilnius 2 komandą.

Trečią vietą iškovojo šaunūs Kauno beisbolininkai, mažajame finale įveikę komandą iš Dzialdowo (PL), kuriai vadovavo draugiškasis Zdislovas.

Penkti liko Brest 1 (BLR) komanda, kuriai buvo prognozuojama aukšesnė vieta, šešti Phanters iš Estijos. Estai maloniai nustebino ne tik atvykdami, bet ir savo žaidimu. Manyčiau, jiems truputi pritrūko sėkmės.

Apie kitų komandų iškovotas vietas, visų rungtynių rezultatus galite rasti BK Vilnius puslapyje (http://www.vilniusbk.lt/index.php?id=1291) .

Visų prašau nepatingėti – pakomentuoti, tai aktualu. Čia galėtume pasiplanuoti tėvelių kelionę į Dzialdowo vasario pradžioje.

Kadangi arenoje trūko apšvietimo, mano nuotraukos nėra „super“, todėl laukime, gal svečias iš Prancūzijos atsiųs profesonalių kadrų. Beje, aš jį jau nuvežiau į oro uostą.

Laimingų Naujųjų Metų!

Žilvinas

10 Responses to “Vilnius Cup 2009 jau istorija”

  1. Atleiskite kad vėluoju su info, bet vakar nepavyko talpinti informacijos į šį puslapį, kažkas strigo.

  2. sveiki
    turnyras geras ypach zaidybinei praktikai ugdyti
    del info pritariu
    plius labai patiko kai stebejau profesionalu teisejavima vilnius1 su brest 1 teisejas solidus ir joiu gincu ir teisejo aiskios nuorods ir ziurovai patenkinti
    zinia del grybu matyt aistros neisvengiamos, bet druskininkai labai jau jautriai reagavo, na o pagarba zinia butina
    tad neveltui buvo inicjuoti pritupimai po rungtyniu
    sekmes
    p.s. dzeldovas tiksliau kada
    noreciau vaziuoti

  3. Zilvinai, o tai kazkas buvo blogai su teisejais ir sekretoriais? Beje, kadangi pats nedalyvavau siame turnyre butu idomu suzinoti kas teisejavo siame turnyre ir kaip jiems sekesi. Dekui.

  4. Edgarai, su teisėjais ir sekretoriais „išsivyniojom“, tiesa sekretorių trūko, todėl net į tuoletą būdavo sudėtinga nueiti rašantiems protokolus, o teisėjavo vaikinai beisbolininkai (Mindaugas Grinys, Tomas Sereičikas, Pečiukevičius (?) ir Žilvinas Bareika. Sekretoriavo Monika, Vidmantas ir dar kai kas pripuolamai. Turnyras rimtas, tarptautinis, visi nori laimėti, todėl vaikinams (teisėjo vaidmenyje) teko atlaikyti didžiulį spaudimą iš trenerių, iš žaidėjų, iš žiūrovų. Žilvinui tokio spaidimo neteko pajausti, nes solidus, uniformuotas teisėjas, tad ir klausimų mažiau.

  5. sutinku su zilvinu kitamet bandysiu ismokti rasyti butu gerai kad pamokytum padaugetu vienu sekretorium
    o teisejavimas buvo geras aisku spaudimas lieka bet vaikinai atsilaike
    tablo kokius suprojektavo zilvinas labai geri ir funkcijonavo mano skaiciavimais reikia apie 10 org.nariu plius teisejai
    kitiems metams as parupinsiu kelias nesiojamas radijas is jachtu kad sklandziau vyktu komunikacija tarp skirtingu kampu
    plius manau reiktu kompo butinai ir matyt nekenktu po pirmos dienos surengti vaikams vakareli kad pakomunikuotu tada maziau uzgauliojimo tarpusavyje butu
    tai tiek siuo prisedimu
    visus su sventem

  6. aha ir dar
    truko oficialaus renginio atidarymo su komandu lentelemis veliavomis ir ttt.abei analogisko uzdarymo

  7. Puiku Dariau, manau, tavo idejos puikios dėl: atidarymo – uždarymo, radijo ryšio, komunikacinio vakarėlio vaikams po pirmos dienos.
    Mano tablo konstruota per naktį (nepatogi), geresnė konstrukcija būtų sumažinta (Valentino gamybos)ta, kurią naudoja lauke (vartomi vyriai).
    Bandykime rutulioti tas idejas.

  8. Sveiki,

    ačiū Žilvinai už „atjautą“. Mums tai antras Vilnius Cup, po kurio namuose apie beisbolą nenorim kalbėti :(

    Dėl tablo – mintys geros.

    Dėl Dzialdowo – Pupos atsakys vėliau.

    Gerų visiems ateinančių TIGRO metų.

  9. Jei kas nemate, cia yra foto is Vilnius Cup
    http://www.sportas.info/galleries/32/34.html

  10. auto note buyers

    Beisbolo fanai » Blog Archive » Vilnius Cup 2009 jau istorija

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos