Tee Ball 2010 turas Utenoje

Šeštadienį, sausio 16 dieną, dvi Vilniaus U12 beisbolo komandos Sporto Vilkai ir Ąžuolynas vyko į Uteną, kad sužaistų eilinį čempionato turą su Utenos ir Ruklos komandomis. Išvažiavome anksti – 7 val. ryto, o važiuojant vis sukosi mintys apie Utenos ir Ruklos berniukų komandas, juk nuo vasaros jų nebuvome matę ir nežinojome kokias aukštumas žaidime jie pasiekė. Žvelgdami į turnyrinę lentelę, kur uteniškiai po aštuonių rungtynių turėjo septynias pergales ir žinant, kad Utenos komandoje žaidžia net penki berniukai, kurie atstovavo Lietuvą rinktinėje,- laukėme sunkių varžybų. Iš Ruklos komandos laukėme eilinių nemalonių žodinių provokacijų į kurias dar pavasarį buvome nutarę atsakyti gražiomis pergalėmis aikštėje. Nebuvome matę ir Utenos salės, tad klaustukų buvo daug.

                             Į salę atvykome planuotai, apie 8.30. Utenos komanda jau darė apšilimą erdvioje, tvarkingoje salėje. Utenos komandos treneriui Tomui Kvikliui teko turo organizatoriaus dalia, nebūsiu kerštingas, nesakysiu, kad buvo „bardakas“, o atvirkščiai, pagirsiu. Čia Tomas Kviklys tvarkėsi šauniai – turui suburta puiki teisėjų ir sekretoriato komanda. Aikštė paruošta, sekretoriatas pasiruošęs, šauniai susitvarkyta su rungtynių laiku. Beveik visos rungtynės prasidėjo numatytu laiku, o kai vienose atkakliose rungtynėse teko žaisti du pratęsimo kėlinukus, sekretoriatas sugebėjo vėl grąžinti turą į suplanuotą laiko grafiką. Salėje vietos užteko ir komandoms, ir žiūrovams, tiesa, rezultatų tablo Utenos salėje nebuvo, todėl dalyviai dažnai trukdė sekretoriatui užduodami nekaltą klausimą: – koks rezultatas?

                             Vilniaus komandų, vadovaujamų Virmido ir Irenos, palaikyti į Uteną atvyko nemažas būrys tėvelių – beisbolo aistruolių. Tai Aistė – Luko ir Gyčio mamytė, abu Povilo ir Napalio tėveliai, Arno tėveliai, Romanto tėveliai, Pupos sesė Pupytė, Algirdas Balandis ir aš, Tito tėtis. Uteniškius palaikė kiek mažesnis tėvelių būrelis, tarp kurių malonu buvo sutikti Audrių Trinkūną bei Sirgedų šeimyną, mums pažįstamus nuo 2009 Europos čempionato.

                             Pirmose turo rungtynėse susitiko Vilniaus Sporto Vilkai ir Utenos komanda. Vilniečiai žaidė įprastai stabiliai, kiekvieną kėlinuką didindami taškų kraitį, o uteniškiai atrodė dar miegantys, lėtoki. Vilniečiai pelnė, man netikėtai, lengvą pergalę rezultatu 12 – 2.

                             Antrose rungtynėse Vilniaus Ąžuolynas susitiko su Ruklos komanda ir puikiai sužaidę pirmą ir ketvirtą kėlinukus, vilniečiai pasiekė užtikrintą pergalę rezultatu 18 – 3.

                             Trečiose turo rungtynėse Sporto Vilkai susitiko su Ruklos komanda ir nepaliko rukliečiams jokių vilčių kovoje dėl pergalės. Vilniečiai laimėjo 15 – 0.

                             Ketvirtose turo rungtynėse Ąžuolynas susitiko su Utena. Jau pirmu puolimu uteniškiai pelno 3 taškus, o vilniečiai atsako tik 2 taškais. Sekančius keturis kėlinukas vyksta aktyvus darbas gynyboje ir nė viena komanda taškų nepelno. Paskutinis Ąžuolyno puolimas ir paskutinė viltis išplėšti pergalę prieš stiprią Utenos komandą. Čia jaunieji Ąžuolyno beisbolininkai parodė charakterį ir pelnė tris taškus, išplėšdami saldžią pergalę iš uteniškių.

                             Penktose turo rungtynėse susitiko, susitelkusi po sau netikėto pralaimėjimo Ąžuolynui, Utenos  komanda ir Sporto Vilkai. Aikštėje užvirė rimta kova. Po pirmų penkių kėlinukų uteniškiai pirmauja 3 – 2 ir jau ruošiasi sušokti pergalės šokį, bet šeštame kėlinuke vilniečiams lieka paskutinis šansas užpulti ir jie juo pasinaudoja. Marius „atneša“ išlyginamąjį taškelį, žiūrovai patenkinti, puolimas tęsiasi. Prie dviejų out užpildomos visos trys bazės, reikia tik gero smūgio. Prie stovo eina Titas, gauna Virmido nurodymus ir stipriai smūgiuoja „strėlę“, kurią tolimąjame salės kampe ore sugauna, visada besišypsantis, Matas Sirgedas. Rezultatas lygus, bet norint pasiekti pratęsimą – reikia apsiginti. Tai vilniečiams pavyksta. Pirmąjį pratęsimo kėlinuką abi komandos labai atidžiai ginasi ir taškų pelnyti nepavyksta niekam. Įtampa bei palaikymas salėje auga. Algirdas Balandis imasi kažkokių burtų, vis išeina ir vėl grįžta į salę kažką murmėdamas apie artėjančią pergalę. Antrame pratęsimo kėlinuke Nomeda pradeda įnirtingą vilniečių puolimą ir Viktorui bei Pupai pavyksta „parnešti“ du taškus, kurie, apsigynus nuo uteniškių paskutinio puolimo, tapo pergalingais. Vilniaus Sporto Vilkai po dviejų pratęsimų nugalėjo Utenos komandą rezultatu 5 – 3. Trenerio Virmido sugalvotas treniruočių pratimas – imituojamas sirgalių psichologinis spaudimas mušant kamuoliuką – davė vaisius.

                             Šeštose turo rungtynėse pasitikėjimo įgavusi Ąžuolyno komanda iškovojo pergalę prieš komandą is Ruklos 11 – 5.

                             Nors septintose turo rungtynėse Ruklos strategas Vladas padarė keitimą mušančiųjų eilėje, kur pirmą savo mušėją nukėlė į paskutinę vietą eilėje, tai nepadėjo. Rukla 0 – 18 nusileido Sporto Vilkams.

Aštuntose turo rungtynėse tikėjausi aršios kovos, nes čia susitiko, man netikėtai, tris pralaimėjimus namų ture patyrusi Utenos komanda ir, iš 2009 metų naujokų suburta, Vilniaus Ąžuolyno komanda. Deja, bet Utenos komanda jau buvo palūžusi morališkai ir nebegalėjo pasipriešinti pakiliai žaidžiančiai Ąžuolyno komandai. Uteniškiai tik paskutiniame kėlinuke pelnė 2 taškus, o rungtynes pralaimėjo rezultatu 2 – 15.

Galima teigti, kad Utenos turas puikiai pavykęs. Nors sėkmė lydėjo tik Vilniaus komandas, tikslas- sudaryti galimybę vaikams pasižaisti, pasitikrinti savo jėgas ir komandos lygį šaltuoju metų laiku – pasiektas.

Maloniai stebino Utenos žaidėjų, kurie 2009 metais atstovavo Lietuvą rinktinėje, išaugęs meistriškumas. Jie puikiai atrodė aikštėje, kovojo. Karolis ramiai tvarkėsi I bazėje, Deividas III bazėje buvo sunkiai „pramušamas“. Salės gale, prie II bazės, šauniai tvarkėsi du besišypsantys blondinai – Matas ir Domantas. Namų bazėje nuostabiai žaidė Ervinas, kuris sunkiai tramdė pralaimėjimų nuoskaudą. Kiti Utenos žaidėjai, matyt, nemažai treniruočių praleidžia, bet tai tik mano pastebėjimas.

Ruklos komandos kai kurie žaidėjai, vėl eilinį kartą bandė žeminančiais žodžiais provokuoti kitų komandų žaidėjus, bet atsaką gavę aikštėje žaidime, pralaimėję visas rungtynes, atlikę baudos pratimus, išvyko pasigardžiuoti Utenoje ruošiamais kebabais, kurių ir vilniečiai mielai sukirto po sėkmingo turo.

Visi laimingi grįžome į Vilnių.

P.S. Sekmadienį Vilniaus Sporto Vilkai U10 Kauno ture taip pat įveikė visus priešininkus ir užtikrintai pirmauja čempionate.

Nuorodos į turnyrines U10; U12 lenteles:

http://www.beisbolas.lt/turnyras.php?mid=47&id=17

http://www.beisbolas.lt/turnyras.php?mid=46&id=16

Justo Sadauniko foto.

Daugiau nuotraukų rasite Utenos Vėtra  internetiniame puslapyje: http://www.bkvetra.lt/

Žilvinas Vodzinskas

2010-01-17

6 Responses to “Tee Ball 2010 turas Utenoje”

  1. Saunuoliai vilnieciai!!!!!!!
    Aciu Zilvinui uz issamia apzvalga.

  2. Šaunuoliai :)

  3. Taip laikyt toliau. Žilvinai, tu tikras sporto varžybų apžvalgininkas. Ar ne laikas rašyti į ,,Lietuvos rytą“, ,,Respubliką“ ir t.t.

  4. Zilvinai, puikiai parasei straipsni, kuris suteike daug teigiamu emociju. Taip ir toliau!!!

  5. Ir uteniskiai shaunuoliai. Jie kita kart laimes pries Vilniu

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos