Tee Ball 2010 U12 IV turas Kaune

Šeštadienį, sausio 30 dieną Kaune vyko beisbolo TeeBall 2010 U12 žiemos čempionato IV turas. Kauno ture dalyvavo keturios U12 beisbolo komandos: Vilniaus Sporto Vilkai, Vilniaus Ąžuolynas, Kauno Lituanika ir Kauno rajono Tigrai. Kad spėti į rungtynes, kurių pradžia buvo numatyta devintą valandą, septintą valandą ryto vilniečiai jau rinkosi į įprastą kelionių pradžios vietą Geležinio Vilko gatvėje. Teko palaukti Grigų šeimynos, kažkodėl netiksliai supratusios skelbto išvykimo laiko, bet pasitelkus vairuojančiųjų sugebėjimus, salę Kaune pavyko pasiekti planuotu laiku t.y. 8 val. 30 min.

Atvykę nustebome – mes pirmi. Tik vienas kaunietis berniukas sukinėjosi mokyklos salės prieigose. Nieko nelaukę, Vilniaus komandų žaidėjai persirengė ir ėmė mankštintis. Komandas atlydėję tėveliai traukė iš krepšių termosus ir svaidydamiesi sąmojais gurkšnojo kavą. Vangiai rinkosi Lituanikos žaidėjai.

Apie 9 val., įlėkęs į salę Lituanikos treneris Donatas, skubiai ėmė ruošti aikštelę rungtynėms. Lipnia juosta priklijavo bazes, „surikiavo“ teisėjus ir sekretoriatą, atnešė vartomą rezultatų tablo tik nepaskyrė kas tą tablo vartys, todėl kaitalioti tablo rodmenis ėmėsi Vilniaus komandų žaidėjai.

Pirmoms rungtynėms išsirikiavo Sporto Vilkai ir Lituanika. Neįprastai atrodė Lituanikos komanda, mat, per skubėjimą, treneris Donatas pamiršo atvežti varžybų aprangą (pasigailėjau pamiršęs fotoaparatą). Tokia Lituanikos apranga neišmušė iš vėžių Sporto Vilkų beisbolininkų, kurie jau per pirmą puolimą pelnė 6 taškus, o sėkmingą puolimo „bangą“ sustabdė tik Tee Ball taisyklė, dėl kurios devyni žaidėjai eiti mušti gali tik po vieną kartą per kėlinuką. Sekančiuose kėlinukuose Lituanikos gynyba jau sėkmingiau ėmė tvarkytis su vilniečių puolimu, bet taškų skirtumas vis augo vilniečių naudai. Virmido vadovaujami vilniečiai gynėsi be klaidų ir tik ketvirtame kėlinuke Lituanikos žaidėjas Matas pelno vienintelį šių rungtynių Lituanikos taškelį. Sporto Vilkai laimėjo rezultatu 12 – 1.

Antrose turnyro rungtynėse susitiko Vilniaus Ąžuolynas ir Kauno raj. Tigrai. Tigrai puolė įnirtingai, kaip tikri tigrai ir pirmame kėlinuke pelnė du taškus, bet tai ir visas Tigrų taškų kraitis šiose rungtynėse. Kituose kėlinukuose vilniečių gynyba Tigrų puolėjų nebeleido toliau pirmos bazės. Puolė vilniečiai aktyviai vis pelnydami taškų, o įdomu tai, kad kiekvieną kėlinuką kamuoliuko mušti ėjo visi devyni mušėjai. Rungtynes Ąžuolyno berniukai laimėjo rezultatu 19 – 2.

Trečiose turo rungtynėse Ąžuolyno berniukai, po puikios gynybos ir nuostabaus puolimo 3 ir 4 kėlinukuose netikėtai lengvai įveikė Lituanikos berniukus, kurie jau vėl galėjo puikuotis, Donato atvežta, gražia komandos apranga. Rezultatas 12 – 1.

Ketvirtose turo rungtynėse Vilniaus Sporto Vilkai susitiko su Kauno raj. Tigrais. Pirmas vilniečių puolimas išblaškė visas mintis apie intrigą šiame susitikime. Jau pirmame kėlinuke galingas vilniečių puolimas pelno 6 taškus. Nemalonus ir iš pirmo žvilgsnio nekaltas incidentas įvyko 2 bazėje. Vilnietis Balandis bando vogti 3 bazę, bet pamatęs, kad nespėja, grįžta į 2 bazę slysdamas ant pilvo ir ranka liečia bazę, o tuo metu bazės gynėjas, nuoširdžiai norisi tikėti, kad tik dėl nepatirties, užšoka ant puolėjo plaštakos.

Vaikinas, suteikus medicinę pagalbą, vyriškai kęsdamas skausmą baigia rungtynes. Vilniečiai nugali Tigrus rezultatu 12 – 0. Medikų verdiktas negailestingas. Pagrindinio Sporto Vilkų pitčerio pirštas lūžęs, o juk tiek daug buvo ruoštasi tarptautiniam turnyrui Dzialdowo, išvykai į JAV…

Sunku parinkti žodžius, kuriais norėčiau kreiptis į žaidėjus, kad jie saugotų save ir kitus; kreiptis į trenerius, kad jie skirtų laiko mokyti žaidėjus ne tik kaip mušti, gaudyti, mesti, bet ir kaip saugoti save bei kitus.

Akį rėžia čempionate vis besikartojančios gynybos klaidos, kai gynėjai užstoja kelią bėgikui į bazę ar tiesiog užstoja visą bazę. Tie skausmingi susidūrimai nepuošia rungtynių. Greičiau išmokti nedaryti tokių klaidų padėtų griežta teisėjų pozicija ir nuobaudos. Reikia kalbeti su teisėjais, kad būtų taikoma interferencijos (gynybos kliudymas puolėjams ) bei obstrukcijos (puolimo kliudymas gynėjams) taisyklės.

Dar norėčiau atkreipti trenerių dėmesį į tokį beisbolo elementą, kaip slydimas į bazę. Tai pavojingas elementas ir neteisingai jį atliekant iškyla grėsmė susižeisti ar sužeisti gynėją.

Penktose rungtynėse Lituanika 4 kėlinukus aktyviai priešinosi Sporto Vilkams, bet penktame kėlinuke Sporto Vilkai, pelnydami 6 taškus, palaužė Lituanikos pasipriešinimą, kuri nusileido vilniečiams rezultatu 2 – 8.

Šeštose rungtynėse Ąžuolynas be didelio vargo įveikė Tigrus rezultatu 16 – 2.

Septintos turo rungtynės buvo pačios atkakliausios. Lituanikos treneris Donatas mistiškai pakeičia komandos taktiką ir kauniečiai, nuostabiai sužaidę gynyboje (du dvigubi „out“), neleidžia Ąžuolyno komandai pelnyti taškų, o patys pelno 3 pergalingus taškus.

Aštuntos rungtynės jau nuobodžios, mintys sukasi apie Balandžio traumą, komandos pamaitinimą ir kelionę į Vilnių. Kauno rajono Tigrai negali pasipriešinti Sporto Vilkams, kurie nugali rezultatu 8 – 0.

Tuo Kauno IV turas baigėsi, o linksmoji dalis – pietūs. Šį kartą nuvykome papietauti į palekėje esančią „Deiviną“, kur galėjime pasisotinti kebabais, bulvytėmis, balandėliais ir t.t. Grįžome į Vilnių sėkmingai, jokios sinoptikų žadėtos pūgos nebuvo. Didžiausia dienos bėda – Mariaus Balandžio pirštas. Palinkėkime Mariui kuo greičiau sveikti.

Žilvinas V.

2010-01-31

Comments are closed.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos