Utenoje svečiai iš JAV

Utenos mieste nuo sausio mėnesio vidurio, beisbolo puoselėtojai ir beisbolininkai turi malonių rūpesčių – globoti ir semtis patirties iš čia viešinčių bei beisbolo paslaptimis besidalinančių svečių iš JAV. Didžiulę patirtį beisbolo žaidėjų paruošime, bei beisbolo aikštynų įrengime sukaupęs menedžeris bei treneris David Rodgers, pasitelkęs į pagalbą jauną, istorijos mokslų pedagogą, perspektyvų beisbolo trenerį Scott Lawson, nepabūgo lietuviškos žiemos šalčių ir atvyko padėti uteniškiams pasiruošti 2010 metų beisbolo sezonui, mielai dalindamiesi žiniomis ir patirtimi. Šiuo metu Utenoje tikras beisbolo „bumas“ visose amžiaus grupėse. Į treniruočių sales sulekia tiek pastoviai lavinantys savo įgūdžius, tik tie, kurie jau buvo nutarę pasidėti beisbolo gaudyklę į „skrynią“. Svečiai lankėsi Utenos mokyklose, kvietė vaikus ir, apskritai, visus žmones žaisti beisbolą, nes vienas iš beisbolo privalumų – žaisti gali visi, nepaisant kūno sudėjimo.

Vilniaus Sporto Vilkų komandos žaidėjas, dvylikametis Titas Vodzinskas, Lietuvos Beisbolo Asociacijos viceprezidento Gintaro Sadauniko kvietimu, turėjo galimybę vieną dieną pasitreniruoti su uteniškiais ir svečiais iš JAV. Treniruotė buvo įdomi naujais pratimais ir bendravimu su svečiais. Vienoje iš rungčių, kurioje reikia sugauti riedantį kamuoliuką ir tiksliai atmesti į toli esančią bazę, treneriai nugalėtoją apdovanoja prizu. Nesugavę kamuoliuko  ar netiksliai numetę į bazę – iškrenta iš žaidimo. Šioje rungtyje Titui pavyko įveikti visus Utenos Vėtros jaunučius ir iškovoti treniruotės prizą (soriukas, uteniškiai) bei gauti pagyrų iš JAV trenerių.

Jei uteniškiams pavyktų įgyvendinti savo planus – pasikviesti trenerius iš JAV ilgesniam laikui, neabejoju, kad Utenos beisbolas labai sužydėtų, o varžovams uteniškiai taptų dar kietesniais riešutėliais. Noriu pasidžiaugti atgimusiu Utenos Vėtra internetiniu puslapiu, čia galime rasti info apie Tee Ball 2010 Utenos turą U12 su nuotraukomis (rekomenduoju). http://www.bkvetra.lt/

Žilvinas V.

2010-01-31

One Response to “Utenoje svečiai iš JAV”

  1. saunuolis Titas!

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos