Turnyre Kutno 2010

Balandžio 30 dieną penktadienį septynios įvairaus amžiaus beisbolo ir softbolo komandos iš Vilniaus (įskaitant Vilkų Vilkus U100), atstovaujančios Sporto Vilkų ir BK Vilnius klubus, išvyko į tradicinį draugišką tarptautinį E. Piškos vardo (Memorial im. E. Piszka) turnyrą Kutno mieste Lenkijoje. Paruošiamieji ir organizaciniai darbai gulė ant Virmido pečių. Tokios gausios delegacijos kelionei vilniečiai samdėsi 75 vietų dviaukštį autobusą iš Kauno transporto įmonės „Čegmira“, bet ir jo buvo mažai, važiavo ir klubo autobusas, ir minivenas bei dar pora lengvųjų automobilių. Džiugu, kad kelionė vyko gan sklandžiai ir jokių techninių problemų nekilo. Vilniaus komandos buvo apgyvendintos Europos Little League centro beisbolo aikštyno erdviose gyvenamosiose patalpose. Maistą atveždavo į vietą, o didelėje stoginėje galėdavome patogiai pavalgyti.

Nors orai ir nelepino, žaisti tokio aukšto lygio aikštėse buvo smagu. Berniukai prieš mėnesį viešėję Kalifornijoje pasakojo, kad Kutno aikštės yra geresnės nei jiems teko žaisti JAV. Žaidimo aikščių kokybė įspūdinga. Žaisti tokiose aikštelėse tikras malonumas ir jau daug aikščių mačiusiems, ir ypač tiems, kurie matę tik Vilniaus „bulvių lauką“. Aikštyne įrengtos penkios aikštės. Dvi didelės suaugusiems, dvi berniukų ir viena Softbolui (merginoms).

Šių metų turnyre dalyvavo tik Lenkijos ir Lietuvos komandos iš Vilniaus ir Kauno. Šį karta lietuvaičiai beisbolininkai nepaliko lenkams jokių vilčių ir tik viena Lietuvos beisbolo komanda pralaimėjo Lenkijos komandai. Tiek mažieji, žaidę nuo stovo (TeeBall), tiek Vilniaus berniukai, tiek jaunučiai, tiek jauniai neleido lenkų komandoms pasidžiaugti nė viena pergale. Tik viena pergalė prieš Kauno berniukus gali džiuginti lenkus.

Pirmoji Lietuvos istorijoje softbolo merginų komanda žaidė pirmas istorines rungtynes. Taip jau išėjo, kad jos buvo tarptautinės. Merginos jau važiuodamos labai jaudinosi, kaip pavyks sužaisti, nes lenkaitės jau penkis metus žaidžia softbolą, bet pirmų rungtynių pradžia parodė, kad galima žaisti ir su labiau patyrusiomis varžovėmis. Po dviejų kėlinukų mūsų merginos pirmavo 4 – 2, po trijų kėlinių 9 – 5, bet ketvirtas kėlinukas buvo labai nesėkmingas ir rungtynės pralaimėtos rezultatu 9 – 21. Antrose rungtynėse mūsų merginos jau neleido lenkaitėms atsiplėšti ir atkaklioje kovoje paskutiniu puolimu iškovojo pirmąją istorinę merginų softbolo pergalę Lietuvai rezultatu 12 – 11. Trečios rungtynės dėl nesusikalbėjimo su lenkų komandos treneriais buvo panašesnės į cirką. Lenkai pasiūlė pasižaisti pasitreniravimui, nepaskyrė rungtynių teisėjo, „pateisėjavo“ kažkas iš šalies, priteisėjavo nebūtų bei neregėtų dalykų ir lenkaitės įsirašė pergalę rezultatu 13 – 12 bei nutarė, kad čia buvo iš rytdienos atkeltos rungtynės. Lietuvaitės pralaimėjo treniruotę, o lenkaitės laimėjo varžybas? Bet juk tai festivalis, kaip sakė kažkas iš organizatorių, bet merginų trenerė Irutė buvo labai supykusi dėl tokių netikėtų pakeitimų.

Mažiesiems Lietuvos beisbolininkams žaidusiems nuo stovo žiemos čempionatas buvo ypač naudingas. Tai parodo ir pasiekti rezultatai.

TeeBall MKS Stal BiS Kutno WUKB Centaury Warszawa WBSC Schaby Warszawa Lituanica Kaunas
Sporto Vilkai

25 – 6

43 -5

30 – 5

10 – 13

Lituanica

33 – 16

30 – 14

30 – 10

 

 

Vilniečiai berniukai atrodė solidžiai ir tik su Varšuvos komanda Šaby teko rimtai pakovoti, nes komanda iš Varšuvos buvo sudaryta pagal LL taisykles (gali žaisti 9 mėn vyresni). Kauno berniukams sekėsi prasčiau, jie 0 – 3 pralaimėjo rungtynes šiai sustiprintai Varšuvos komandai.

Berniukai MKS Stal BiS Kutno UBKS Baza Bydgoszcz WBSC Schaby Warszawa Lituanica Kaunas
Sporto Vilkai

24 – 2

30 – 0

4 – 2

17 – 0

Lituanica

13 – 4

14 – 4

0 – 3

 

 

Lietuvos jaunučiai neleido lenkų jaunučiams pasidžiaugti pergalėmis.

Jaunučiai MKS Stal BiS Kutno WBSC Schaby Warszawa Lituanica Kaunas BK Vilnius
Sporto Vilkai 25 – 6 19 – 0 3 – 0 9 – 5
Lituanica 16 – 4 20 – 0   14 – 1

 

Jaunučiai MKS Stal BiS Kutno WBSC Schaby Warszawa Lituanica Kaunas Sporto Vilkai
BK Vilnius 11 – 4 6 – 2 1 – 14 5 – 9

 

Jauniai pirmose rungtynėse žaidę stipriausios sudėties varė į neviltį Kutno komandą, o kai Dodia atmušė HR, tribūnose lietuvaičiai šėlo. Antrose rungtynėse leista žaisti ir mažiau patyrusiems jauniams, todėl Kutno komandai pavyko atkakliau pasipriešinti, bet laimėti nepavyko.

Jauniai MKS Stal BiS Kutno MKS Stal BiS Kutno
Sporto Vilkai 13 – 0 6 – 5

 

Softball šauniosios merginos pirmąją istorinę pergalę skyrė mamoms, nes ji buvo iškovota per motinos dieną.

Softball MKS Stal BiS Kutno MKS Stal BiS Kutno MKS Stal BiS Kutno
Sporto Vilkaitės 9 – 21 12 – 11 13 – 14

 

Vilkų Vilkų komandai parungtyniauti neteko, bet pasitreniruoti aukšto lygio aikštelėje vakarais porą kartų pavyko.

Vilniaus komandas į kovą vedė vyr treneris Virmidas, trenerė Irutė, bei treneris Nick. Kartais net keturioms Vilniaus komandoms tekdavo žaisti vienu metu, o Virmidas sugebėdavo aplėkti aikštes ir duoti nurodymus. Vienose jaunučių rungtynėse kaip treneris tarptautinėse rungtynėse debiutavo ir Žilvinui V. (rungtynės laimėtos).

Malonu buvo matyti, kartu su trimis Kauno komandomis į turnyrą atvykusias dvi mamas – beisbolo fanės, o viena iš jų, vardu Eglė, jau pažįstama mūsų puslapio skaitytojams iš ankstesnių apžvalgų.

Per uždarymo ceremoniją organizatoriai dėkojo Lietuvos komandoms ne tik užtai kad atvyko, bet ir kad parodė aukšto lygio beisbolą, jie įvertino lietuvišką beisbolo mokyklą.

Žilvinas V.

 

  

2 Responses to “Turnyre Kutno 2010”

  1. Verta paminėti, kad turnyre dalyvavo ir trys komandos iš Kauno. Be lietuvaičių turnyras būtų atrodęs liūdnokai. Prie tokio kiekio lietuvių norėjosi gauti informaciją lietuviškai, ne lenkiškai :)

  2. Buvo labai smagu būti kartu, stebėti varžybas, sirgti už mūsų visų vaikučius ir ruoštis BML :)
    Grįžus sunku išbūti darbe, norisi į stadioną!

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos