Startavo Mėgėjų lyga 2010

Gegužės 9 – tąją sekmadienį startavo dar vienas naujas beisbolo darinys Mėgėjų lyga. Šių metų Mėgėjų lygoje dalyvauja keturios komandos iš Vilniaus: Sporto Vilkaitės, Sporto Vilkiukai, Ąžuolyno Vilkiukai ir Vilkų Vilkai U100. Visos varžybos Mėgėjų lygoje numatytos sekmadienių popietę 16 ir 18 valandomis.

Pirmose sezono rungtynėse į aikštele išbėgo Vilkų Vilkai U100 ir Sporto Vilkaitės. Gausi teisėjų brigada užėmė pozicijas, o Vilkų Vilkai bandė klaidinti varžoves, tik išbėgę į aikštelę ėmę skirstyti gynybines pozicijas. Ant kalnelio stojo Vytautas, o gaudyti tūpė Žilvinas. Pirmą bazę tvirtai apžergė Algirdas, antrą bazę stojo ginti Aistė, trečią bazę pasiryžo apginti Arnoldas. Saugo pozicijoje žaidė eiklusis Valdas. Užkvadratyje kairio tolimo žaidėjo pozicijoje žaidė Aušra, kuri nors ir nesiregistravo į komandą, bet sunkiu momentu sutiko padėti. Centro tolimasis – Gintaras, o dešinėje Irena, kuri vis netikėjo, kad teks žaisti startinėje sudėtyje jau pirmose lygos rungtynėse.

Merginos pirmu puolimu, po Nomedos 2 bazių atmušimo, nusivagiliavimo ir pelnomo taško, išsiveržė į priekį 1-0. Vilkų Vilkų atsakomajame puolime Žilvinas pelno pirmąjį ir išlyginamąjį tašką, o Vytautas persveria rezultatą 2 – 1. Antrą Vilkaičių puolimą, sunkiai, bet pavyko atremti neprasileidžiant taškų. Vilkų puolimas prasideda Irutės atmušimu ir neužminta 1 baze, Aušra sugaunama 2 oje bazėje po nestipraus Algirdo atmušimo. Toliau sekė įspūdingas Algirdo bandymas vogti bazę. Merginos parodė meistriškumą ir Algirdas buvo išgaudytas kaip rudeninis zuikis. Trečias Vilkaičių puolimas prasidėjo uraganiškai ir Agnė, Nomeda bei Aistė K. pelno taškus, o nuo kitų merginų, vis daugiau patirties įgaunantys Vilkų Vilkai apsigynė. Atsakomajame puolime Valdui ir Gintarui pavyksta pelnyti taškus ir išlyginti rezultatą 4 – 4. Ketvirtame kėlinyje, šauniai mėtant ir jau prisitaikiusiam Vytautui, merginoms neleidžiama rezultatyviai pulti ir taškų pelnyti nepavyksta, o Vilkų puolime Valdas ir Algirdas dar pelno du taškus (6 – 4). Penktajame kėlinuke Vilkaitės vėl patenka į Vilkų gynybos gniaužtus ir taškų nepelno, o Vilkai, pasitelkė į puolimą Deimantę, kuri po atmušimo taip staigiai startavo į bazę, kad net susižeidė koją. Ją teko pakeisti Diana, kuri gelbėdama situaciją, pati būdama traumuota, sutiko padėti komandai. Sužvėrėję Vilkai puolime pelno net 4 taškus (Arnoldas, Irena, Diana, Valdas). Rezultatui esant 10 – 4 Vilkaitės stoja į lemiamą kovą. Įnirtingai puola, gerai atmuša. Laura, Paula, Sandra pelno 3 taškus, bet tolesnį puolimą jau patirties įgavusiems Vilkų Vilkams pavyksta sustabdyti. Pirmosios mėgėjų lygos rungtynės tarp Sporto Vilkaičių ir Vilkų Vilkų U100 baigėsi rezultatu 7 – 10. Sporto Vilkaitės turinčios tarptautinę patirtį šį kartą nebuvo stipriausios sudėties ir truputi neįvertino varžovo, o Vilkų Vilkams tai pirma pergalė apskritai, nes žiemos rungtynėse to pasiekti dar nebuvo pavykę.

Antrose dienos rungtynėse susitiko Sporto Vilkiukai ir Ąžuolyno Vilkiukai. Dėl kažkokių priežasčių Sporto Vilkiukų komandoje į varžybas neatvyko net 3 startiniai žaidėjai, bet komanda atkakliai kovojo ir po įnirtingos kovos šventė pergalę rezultatu 3 – 2. Vilkų Vilkai stebėdami šias rungtynes be didelio optimizmo mąstė apie sekančius Mėgėjų lygos turus.

Žilvinas V.

One Response to “Startavo Mėgėjų lyga 2010”

  1. Sveikinu VILKŲ VILKUS su sėkmingu startu. Tikiuosi, kad pasibaigus čempionatui Jūs būsite ant auksčiausios pakylos.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos