Tarptautinis Teeball turnyras „15-lecia klubu „KRUKI“ Augustow“

 Gegužės 14 – 16 dienomis Augustovo beisbolo klubas“Kruki“ (Lenkija) minėjo savo klubo 15-tas metines. Ta proga buvo surengtas draugiškas tarptautinis beisbolo turnyras U10 amžiaus vaikams žaidžiant nuo stovo (Teeball). Nors organizatoriai bandė sukviesti net 15 komandų į turnyrą, bet, dėl įvairių priežasčių ir gan didelio startinio mokesčio, pavyko sukviesti tik 6 komandas iš trijų šalių: Ostrava (Čekija), Kutno (Lenkija), Lituanica Kaunas, Schaby Warszawa (Lenkija), Sporto Vilkai Vilnius, Kruki Augustow (Lenkija). Nors Vilniaus Sporto Vilkų užimtumas tomis dienomis buvo taip pat labai didelis, lankstaus organizuotumo ir geranoriškumo dėka, pavyko jauniesiems beisbolininkams sudaryti galimybę dalyvauti Augustavo turnyre. Dalis komandos į Lenkiją važiavo tiesiai iš Vilniaus, o kita dalis iš Kauno, kur dar žaidė Lietuvos čempionato rungtynes. Komandos vadovų ir vežėjų našta gulė ant Žilvino ir Edvardo pečių.

Turnyras šauniai organizuotas. Pirmą vakarą buvo iškyla: laužas, grilius, Augustovo ežerų gėrybių vaišės, pasiplaukiojimas gondolomis, piratų karnavaliniai kostiumai. Turnyro žaidimų grafikas jau buvo sudarytas, o kad žinoti kas su kuo žaidžia liko tik išsitraukti savo komandai numerį. Šaunusis Sporto Vilkų kapitonas Rokas ištraukė 5 numerį. Pažiūrėjus su kuo teks žaisti pirmas rungtynes nusišypsojau ir aš, ir Lituanicos treneris Sigitas – ryte pirmos rungtynės su kauniečiais.

Apgyvendino patogiai, švariai, tvarkingai, saugiai, po tris kambaryje. Kaiminystėje kauniečių komanda, kurios palaikyti atvyko Algirdas ir Gaiva, Tomas su ponia bei šauni beisbolo fanė Eglė, kurią Vilniaus beisbolo fanai jau pažįsta iš ankstesnių kelionių.

Pirmos rungtynės su Lituanica. Jau pirmame puolime vilniečiai „užvedė taškų mašiną“. Martyno, Gyčio, Povilo, Deivido, Edvino hitai ir pelnome 4 taškus. Apsiginti pavyksta be taškų, nes sublizga Povilas žaidęs saugo (SS) pozicijoje. Antru puolimu, po Gyčio, Andriuko hitų ir Povilo bei Deivido 2 bazių hitų dar pavyksta pelnyti tris taškus. Kauniečiai atsako vienu tašku. Gynyboje puikiai žaidžia Povilas (SS), Gytis (1b), Martynas (C), jiems gelbėjo Edvinas (P). Ketvirtą puolimą puošia Gyčio ir Povilo 2 b hitai bei Deivido ir Edvino hitai. Po keturių kėlinukų rezultatas 9 – 1 vilniečių naudai. Penktame kėlinuką kauniečiai, lyg pabudę, „užveda savo puolimo mašiną“ ir energingai puldami pelno net 6 taškus, vilniečius gelbėjo tik „paskutinio mušėjo“ taisyklė. Vilniečiai patenkinti atsirevanšavę už pralaimėjimą Kutno turnyre. Sporto Vilkai įveikė Lituanica rezultatu 9 – 7.

Antros rungtynės ne mažiau įtemptos, nes žaisti teko su šeimininkų komanda Kruki, kurios palaikyti atėjo nemažai žiūrovų, bet vilkiukai, geros nuotaikos po pirmų rungtynių, neleido šeimininkams įsisiautėti. Gynyboje Povilo, Gyčio,Martyno, Edvino ir Augustės daromi „out“ vedė Sporto Vilkus į pergalę. Puolime gerai žaidė visi 10 žaidėjų, sublizgėjo Andriuko ir Roko puolimas, noriu pasidžiaugti naujokais: Jonu, Artūru, Auguste, Deividu. Sporto Vilkai nugalėjo šeimininkų komandą Kruki rezultatu 20 – 9, taip nuvildami nemažą žiūrovų būrį.

Po rungtynių pietūs Augustovo uosto restorane ir apsilankymas parduotuvėje. Vaikai pirkosi ledų, sausainių, saldainių, gėrimo. Čipsai bendru sutarimu nebuvo perkami.

Trečios rungtynės su Kutno komanda. Vilkiukai mėgavosi beisbolo žaidimu išnaudodami visą mušančiųjų eilę visuose kėlinukuose, o varžovai tik pirmame puolime galėjo pasigirti visų mušimu, kituose kėlinukuose jų puolimas strigo geros vilkiukų gynybos gniaužtuose. Vilniečių puolime: Edvinas atmušė du vienos bazės hitus, vieną dviejų bazių hitą, pelnė 5 taškus, Martynas atmušė tris hitus bei pelnė 5 taškus, Gytis atmušė dviejų bazių hitą ir kelis vienos bazės hitus bei pelnė 5 taškus, Povilas atmušė keturis dviejų bazių hitus bei pelnė 4 taškus, Deividas du hitai bei 4 taškai, Rokas atmušė tris hitus bei pelnė 5 taškus. Andrius, Augustė, Jonas, Artūras – pramušimai, pelnyti trys taškai, nors paskutiniams pelnyti taškus gan sudėtinga. Kutno komanda įveikta rezultatu 31 – 8.

Po vakarienės visa komanda išėjo į miesto centrinę Karaliaus Žygimanto Augusto aikštę. Organizatorių pastangomis vienoje cukrainėje galėjome pirkti skanius ledus su 25% nuolaida, tuo pasinaudojome – vaikai valgė skanių ledų. Aikštėje prekeivių viliojantys pasiūlymai intensyviai tuštino vaikų valiutines atsargas. Iš miesto grįžome pavargę, tad nedelsdami ėjome miegoti, nes ryte laukė rungtynės su pralaimėjimų nepatyrusia Ostravos komanda.

Nerimą kėlė, kad ryte per pusryčius vilkiukai kramsnojo gan vangiai, o pergalingas šeštadienio žygis trukdė susikaupti rungtynėms. Labai jau geros nuomonės kai kurie apie save buvo.

Ketvirtos rungtynės su Ostravos komanda iš Čekijos. Čekai atsivežė „dešimtmečių“ komandą, bet pažiūrėjus atrodė, kad pusė iš jų augo šalia atominės elektrinės reaktoriaus – ūgtelėję gerokai ne pagal metus, o ir orientacija aikštėje nebuvo panaši į dešimtmečių. Bet tai eilinis Čekų bajariukas, mes juos žinome jau nuo Sporto Vilkų Cup Utenoje. Nutarėme juos sugėdinti nugalėdami aikštelėje, bet tam reikėjo nemažai sėkmės ir dievų pagalbos.

Čekų pirmą puolimą pavyksta atremti Povilo, Gyčio ir Edvino pastangomis, bet po tolimų pramušimų vis vien tenka prasileisti 2 taškus. Mūsų jau pirmas puolimas parodė, kad kvadrato pramušti lengvai nepavyks. Edvino pramuštą gan stiprią ir aukštą strėlę pašokęs(!!!) sugauna saugas. Martyno smūgiuotą kamuoliuką gražiu šuoliu pagriebia pitčeris ir numeta į pirmą bazę. Gytis pakabina virš saugo… . Apsiginti nuo antro puolimo pavyksta be taškų (atidirba Edvinas Gytis, Povilas). Mūsų antrame puolime vėl jokių šansų ir tik Andriukui pavyksta išeiti į bazę.Nuo trečio čekų puolimo apsiginti sėkmingai nebepavyksta, čekai smūgiuoja, kamuoliukai laksto į visas puses, muša visa eilė, prasileidžiame 6 taškus. Trečias vilkiukų puolimas – į bazę išeina tik Edvinas. Ketvirtas čekų puolimas vėl uraganiškas, prasileidžiame dar 5 taškus. Rezultatas 13 – 0 čekų naudai. Vilkiukai supyksta, pilni ryžto atsilošti. Ketvirtas puolimas. Viltis – Gytis eina mušti, bet ir vėl pakabina virš saugo. Šaunuolis Povilas – 2 bazių hitas. Sekantis Deividas – atmuša, užima bazę, bet teisėjas rodo „out“ už lazdos metimą (jam jau antrą kartą per šias rungtynes). Sekantys vaikinai užsuko ratą prie dviejų autų, Artūro 2 bazių hitas ir komanda pelno 6 taškus. Po 4 kėlinukų 13 – 6. Penktą čekų puolimą pavyksta atremti taškų neprasileidžiant ir dar turime vilčių paskutiniu puolimu atsilošti, bet reikia pulti be autų. Paskutinį puolimą gytis pradeda dviejų bazių hitu, Povilas irgi muša dviejų bazių hitą, Deividas antroje bazėje, Andriukas išeina į bazę, bet Deividui vagiant trečią bazę, varžovai bando jį gaudyti, trečios bazės gynėjas pašoka gaudyti kamuoliuko, Deividas užima bazę –teisėjas rodo „save“, bet nusileidęs gynėjas imituoja puolėjo lietimą su kamuoliuku ir jėga nustumia Deividą nuo bazės, o teisėjas skelbia „out“. Jokie mano protestai gudriojo teisėjo nepaveikė. Šis autas galutinai palaidojo mūsų viltis. Po to Rokas įmantriais viražais bandė apibėgti tą trečios bazės gynėją, bet ir jam nepavyko. Galiausiai Edvinas buvo sugautas pirmoje bazėje tuo pabaigdamas paskutinį vilkiukų puolimą, per kurį buvo pelnyti 3 taškai. „Dešimtmečiai“ čekai atsilaikė prieš vilkiukų puolimą 13 – 9.

Paskutinės rungtynės buvo žaistos su Varšuvos komanda Schaby. Per pirmą vilniečių puolimą išėjo mušti visa eilė ir buvo pelnyti 6 taškai. Varžovai atsakė trimis taškais. Visus tris autus varžovai gavo atmušę link Povilo, kuris numesdavo Gyčiui į pirmą bazę. Antras kėlinukas prasidėjo sėkmingai, pelnyti 4 taškai, bet po to gili vilniečių puolimo duobė – 7 „out“ iš eilės, o varžovai metodiškai didino taškų kraitį. Po keturių kėlinukų varžovai jau pirmavo 12 – 11. Paskutinį savo puolimą vilniečiai pradeda gaudami „out“, bet tai buvo paskutinis autas vilniečiams šiame turnyre. Vilniečiai užsuko ratuką ir pelnė 6 taškus. Iki pergalės liko tik apsiginti neprasileidžiant daugiau nei 4 taškus. Padėtis ėmė komplikuotis, kai varžovai pelnė 2 taškus, 2 žmonės bazėse ir artėjo stipraus mušėjo eilė. Bet pagaliau pasiteisino mano taktiniai lūkesčiai. Augustei buvo patikėta antros bazės gynyba. Čia Augustė sugriebia kamuoliuką, pridengia jį antra ranka, spėja išgirsti mano komandą ir dar linktelėti man – liečia varžovą ir numariną varžovų viltį nugalėti lietuvaičius. Vilniečiai įveikė varžovus iš Lenkijos rezultatu 17 – 14.

Lietuvaičiai puikiai pasirodė šiame turnyre. Galima teigti, kad U10 amžiaus grupėje Sporto vilkai buvo pirmi, Lituanica antri. Amžiaus grupėje U12 nugalėjo Ostrava iš Čekijos, Sporto Vilkai liko antri, o Lituanica treti.

Po pompastiškos uždarymo ceremonijos centrinėje miesto aikštėje, kur turnyro dalyvius sveikino Lenkijos karalius, Lietuvos didysis kunigaikštis Žygimantas Augustas ir karalienė Barbora Radvilaitė, netrumpas sveikinimo kalbas rėžė įvairaus rango pareigūnai ir funkcionieriai, rėmėjai bei svečiai, komandoms buvo įteiktos molinės rankų darbo vazos, kurią mūsų kapitonas Rokas sunkiai panešė, o ir kiekvienas gavo po medalį. Garbingi svečiai padalino po auksinį karališkąjį dukatą kiekvienam dalyviui. Geriausiu Sporto Vilkų komandos žaidėju nominuotas ir asmeniniu prizu (skėtis su lenkiška simbolika) apdovanotas Povilas Grigas, kuris žaisdamas saugo (SS) pozicijoje saugojo 3 baze, pitčerį, 2 baze, dešinįjį ir centro tolimuosius (fildus).

Toliau sekė trumpas atsisveikinimo furšetas komandų vadovams graikiško stiliaus kavinukėje. Po to pietūs uosto restorane, Atsisveikinimas su kolegomis iš Kauno, paskutinis zlotų išleidimas parduotuvėje ir linksma kelionė namo. Važioti buvo smagu, vaikai pasakojo anekdotus, žaidėme žaidimus, dainavome ir gal net 10 kartų buvo sudėję rankas „…uuuuuuužžžž Vilniųųų…“.

Keletas nutrupėjusių frazių:

–          Deividai, ar tu turi telefoną?

–          Taip.

–          Tai kodėl man tavo tėtis skambina?

–          Todėl, kad man kalbėti labai brangu….

Vakare, grįžtant iš iškylos tyliomis miestelio gatvėmis mūsų komandos vyrukai surengė diskusiją – konferenciją kurios tema „Kaip pakabinti paną“. Kadangi buvo tamsu negalėjau matyti kas vedė diskusiją, kas klausė, kas atsakė į klausimus.

Rokas atbėgdamas per parduotuvę garsiai rėkia: „Žilvinai, duok zlotą?“

Rokas bando nusipirkti ledų Lazdijų Statoil. Pardavėja jam sako, kad šie ledai kainuoja du litus, o tu, vaikeli, tik 1 litą turi, paimk pigesnius ledus, o Rokas atrėžia: – Nenoriu pigesnių…

Martyną reikėjo truputi drausminti dėl pastovaus telefono maigymo, filmavimo, grojimo ir t.t.,o kai įvažiuojant į Vilnių paprašiau kad paskambintų tėvams, Martynas atsakė: -mano telefonas išsikrovęs.

Rokas prisipirkęs įvairių suvenyrų jau pirmą vakarą viską nešiojasi ir visiems sako „čia mano“. Ši fraze prigijo visiems dalyviams. Vos pamatę mūsų komanda tiek lenkai tiek čekai imdavo kartoti: „čia mano“.

Sporto Vilkų klubo garbę gynė: Augustė Daukšytė; Povilas Grigas; Andrius Jonaitis; Edvinas Kšenavičius; Gytis Morkūnas; Jonas Petkevičius; Deividas Pranckevičius; Rokas Rakštelis; Martynas Sadzevičius; Artūras Švedas. Komandos vadovas Žilvinas Vodzinskas, asistentas Edvardas Kšenavičius. Dėkoju visiems tėveliams išleidusiems jaunuosius sportininkus semtis neįkainuojamos tarptautinės žaidimo patirties.

Daugiau nuotraukų: http://picasaweb.google.lt/Vodzinskas/Augustowo2010?feat=email#

Žilvinas V.

4 Responses to “Tarptautinis Teeball turnyras „15-lecia klubu „KRUKI“ Augustow“”

  1. Jėga, Žilvinai!
    Dėkui už vaizdingą ir pilną įspūdžių kelionę. Andriuko pirmi žodžiai sugrįžus: „Kada vėl galėsiu važiuosi? Labai patiko!“

  2. Šaunuoliukai:)

  3. Aš ne Radzevičius, o Sadzevičius!!!

  4. cheche teks teksto autoriui atlikti korektura

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos