Savaitgalis aikštėje

Šis paskutinis pavasario savaitgalis buvo kaip niekad intensyvus Vilniaus beisbolo aikštėje. Čia jau nuo penktadienio vyko Interlygos varžybos, šeštadienį prisidėjo dvi berniukų čempionato varžybos, na, o sekmadienį čia vyko dar daugiau renginių, užtrukusių iki vakaro. Dvejos Interlygos varžybos, dvejos Berniukų čempionato varžybos, dvejos Mėgėjų lygos varžybos.

Jau pirmose dienos varžybose, Interlygoje, Sporto Vilkų vyrai puoselėjo dideles viltis nugalėti Bresto „Zubry“ komandą, sulaukti Kauno Lituanicos pergalės ir taip iššokti į antrą vietą pogrupyje. Deja, šį kartą nepavyko, Bresto „Zubry“ žaidė geriau ir užtikrintai nugalėjo rezultatu 13 – 1. Antrose dienos rungtynėse Kauno Lituanica atkakliose rungtynėse įveikė Skidelio „Sugar Storm“ komandos pasipriešinimą rezultatu 21 – 15.

Dar vykstant Interlygos varžyboms, mažojoje aikštelėje prasidėjo Berniukų čempionato rungtynės. Vilniaus Ąžuolyno komanda susitiko su Ruklos komanda, kuri šį kartą ne tik rado galimybę atvykti į Vilnių, bet ir aikštelėje gerai atrodė. Berniukai žaidė dvejas rungtynes, kuriose abi komandos pasidalijo po pergalę. Ąžuolyno komandai labai trūko tr.Virmido, kuris tuo metu teisėjavo Interlygos varžyboms (naujas Virmido amplua).

Toliau vyko Mėgėjų lygos varžybos, kuriose Vilkiukai priiminėjo Vilkų Vilkus. Teisėjauti šioms varžyboms pasišovė MLB treneris Jim. Tai nuliūdino jau susiruošusius teisėjauti berniukus, bet svečiui buvo suteikta garbė pateisėjauti. Vilkų Vilkai jau pirmu puolimu pelno tašką, bet Vilkiukai, nebuvo linkę nuolaidžiauti „svečiams“ ir atsako dviem taškais. Rungtynių eigoje Vilkiukai ir toliau „rodė dantis“ ir draskė Vilkų Vilkams kailius. Vilkų Vilkų puolimas strigo Vilkiukų gynyboje ir teisėjo sprendimų gudrybėse. Vilkų Vilkams pirmose „išvykos“ rungtynėse sveiko kailio išnešti nepavyko, klaidos ir teisėjavimas varė į neviltį, bet tai gera patirtis, su kuria dažnai susiduria komandos (ir mūsų vaikai) žaisdamos išvykoje. Vilkiukai įveikė Vilkų Vilkus rezultatu 5 – 2.

Antrose Mėgėjų lygos varžybose susitiko Sporto Vilkai ir Vilkaitės. Šios varžybos vyko pagal softbolo taisykles. Merginos jau nuo pat pradžių griebė doroti labiau patyrusius Sp.Vilkus, pirmu puolimu pelniusios net 8 taškus, į kuriuos Sp.Vilkai atsako tik dviem. Sp.Vilkai, sukaupę jėgas, po 4 kėlinukų pagaliau išlygina rezultatą 8 – 8. Bet merginos nepalūžta ir penktame kėlinyje pelno septynis taškus, bet ir Sp.Vilkai per savo puolimą pelno aštuonis taškus ir vienu taškeliu išsiveržia į priekį 15 – 16. Emocijos verda ir aikštėje, ir už aikštės ribų. Ašaros matyti abiejų komandų kai kurių žaidėjų akyse. Sporto Vilkai, Meškos diriguojami, griebiasi įvairių gudrybių, skanduočių ir kitų spaudimo elementų, bet merginos paskutiniame puolime vėl randa jėgų ir pelno 3 taškus (18 – 16), lieka tik apsiginti. Merginos ginasi įnirtingai, nors prasileidžia vieną taškelį, bet jau du autai. Čia, ginčytinoje situacijoje, priminsiu, kad Vilkaitės žaidžia išvykoje, teisėjai neskiria trečio auto ir Sp.Vilkai išplėšia pergalė prieš merginas bei džiaugiasi, lyg būtų laimėję Little League. Prieš mėnesį nieks nebūtų galėjęs pasvajoti, kad merginos taip stipriai iškedens Sp.Vilkų kailį. Šaunuolės Vilkaitės, šaunuoliai Sp.Vilkai. Abi komandos parodė charakterį.

Mėgėjų lygos rezultatai po pirmo rato.

1. Vilkiukai 3 2 1 0,667
2. Vilkų Vilkai 3 2 1 0,667
3. Sporto Vilkai 3 2 1 0,667
4. Vilkaitės 3 0 3 0,000

 

Smagu pastebėti, kad mėgėjų lygos varžybose žiūrovų buvo daug daugiau, nei tarptautinėse Interlygos varžybose.

Po varžybų vyko vakaronė skirta klubo reikšmingiems įvykiams paminėti: Kalifornijoje viešėjusių berniukų pagerbimas ir asmeninių prizų, kuriuos įsteigė San Diego Clairemont Hilltoppers klubas, įteikimas; trenerio Nick, kuris išvyksta su šeima į Briuselį, išlydėtuvės su nuoširdžiais linkėjimais greičiau sugrįžti; MLB trenerio Jim, viešėjusio mūsų mieste savaitę, išlydėtuvės į kitą beisbolo miestą – Kauną; Mėgėjų lygos pirmo rato uždarymas.

Vakaronės skaniąja dalimi rūpinosi Mėgėjų lygos žaidėjai ir tėveliai. Man užteko elektroniniu paštu tik užsiminti apie vakaronę, kai užplūdo geranoriški pasiūlymai ir pasitikslinimai kada tai bus. Toks vieningumas ir geranoriškumas džiugina, man, kaip iškėlusiam vakaronės idėją, buvo lengva, o taisyklė: „pats sugalvojai, pats ir daryk“- čia negaliojo.

Dar vykstant varžyboms ėmė rūkti griliaus dūmelis. Čia mamos ėmė ruošti vaišių stalą. Grilinimo reikalus profesionaliai tvarkė Domanto mama Jolanta, kuri surengė prašmatnią griliaus skanėstų prezentaciją. Jolanta paruošė ir kepė jautienos steikus, antrekotus, T-bonus, tortilijas įdarytas jautienos faršu, desertui –  įdarytus bananus. Jei norite griliaus skanėstais pavaišinti kolektyvą, ar turite garbingų svečių, kuriuos norite nustebinti, kreipkitės į griliaus profą Jolantą Bastienę (tel. 8 698 57002). Virmidas demonstravo vyriškus kulinarinius sugebėjimus ir pagal savo įdomų dviejų etapų receptą paruošė šašlyką, kurį „papuošė“ šūkiu: „kam nepatiks – daugiau negaus“. Nemačiau, kad kam būtų nepatikę. Adomas į vakaronę atvyko su dviem didžiuliais maišais Bagaslaviškio pieninės varškės sūrių. Gaila, kad Adomo tėveliai nesudalyvavo, o sūrius ir valgėm, ir namo išsidalinom ateinančią savaitę paskelbdami sūrio savaite. Vytas prieš vakaronę apdairiai išvyko pažvejoti ir jam pavyko. Išsikepę gardžiavomės Vyto sugauta žuvimi. Gero sūrio iš tolimos Portugalijos parvežė Gintaras, tiesa, Virmidas tą sūrį ratu apeidavo, bet jis tikrai buvo geras. Viktoro močiutės naminė duona maloniai stebino ir išvaizda ir skoniu. O kiek visokių dešrų dešrelių dar grilinome, tai visko ir nepapasakosi… . Įvairios daržovės, įvairūs rūkytos mėsos gaminiai, kelių rūšių pyragai, sausainiai, saldainiai…, net dabar seilė varva. Vaišės gamtoje nepriminė valstiečių parugės, labiau panašėjo į dvaro puotą. Tokia šaunia beisbolo šeima galėtų didžiuotis kiekvienas.

Tiesa, ketvirtadienį, netikėtai užsukus į Kauno stadioną, buvo užfiksuota Kauno tėvelių pirmoji treniruotė ir būrimasis į komandą. Kauniečiai, su mūsų apžvalgų skaitytojams jau pažįstama Egle priešakyje, pilni entuziazmo mušė, bėgo ir rezgė planus kaip Vilkų Vilkus aplošti, taip kad reikia ir mums rimtai treniruotis.

P.S.: Jau grįžęs namo radau laišką iš Dariaus, kuris siunčia visiems linkėjimus iš Latvijos vandenų ir praneša, kad jų jachta „Tojana“ laimėjo čempionato etapą.

Žilvinas V.

2 Responses to “Savaitgalis aikštėje”

  1. Nu šaunuoliai kauniečiai!!! Reiktų dar Utenoj pasižvalgyti, gal ir ten tėvai tyliai treniruojasi?
    Beje, jei Kaunas vejasi Vilnių, tai gal netrukus ir mergaičių komanda bus Kaune?

  2. Puikus buvo beisbolo savaitgalis! Gera prisiminti. Dekui organizatoriams ir dalyviams – sauni musu „chebryte“.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos