Priesaika

 

Mažosios Lygos (Little League) priesaiką 1954 metais parašė tuometinis Little League prezidentas Peter J. McGovern. Pirmą kartą ji buvo viešai paskelbta 1955 metų vasarį “Little League” žurnale.

Iki tol prieš varžybas buvo sakoma JAV Ištikimybės Priesaika (the U.S. Pledge of Allegiance), tačiau Peter J. McGovern norėjo tokios priesaikos, kuri galėtų skambėti visose lygose (ne tik Amerikoje). Todėl iš JAV Ištikimybės Priesaikos teksto išėmė tai, kas susiję su Amerika ir savo Priesaiką pripildė meile sportui.

Naujosios Priesaikos tekstas 1955 metais metais vasario 22 d. buvo išsiųstas JAV prezidentui Dwight D. Eisenhower. Prezidentas Dwight D. Eisenhower (kaip ir visi kiti JAV prezidentai) buvo didelis beisbolo šalininkas. Po kelių dienų JAV prezidentas Dwight D. Eisenhower atsakė: “Dėkoju, kad atsiuntėte man įkvėpiančią ir nuostabią Priesaiką, kuri, kaip aš suprantu, dabar bus kartojama prieš kiekvienas Mažosios Lygos beisbolo varžybas. Man visada smagu išgirsti apie Mažosios Lygos planus ir veiklas.”

Šią priesaiką JAV prezidentas George W. Bush sakė per Tee Ball varžybas prie Baltųjų Rūmų. Pirmą kartą prezidentas George W. Bush iškilmingai prisiekė Little League Priesaikos žodžiais 1955 metais kaip žaidėjas Midland, Texas valstijoje.

2010 metais liepos mėn (įkvėptos Ispanų pergalės Pasaulio futbolo Čempionato pusfinalyje) Vilniaus Little League prezidentė Diana Pupininkienė, kartu su Vilniaus pedagoginio Universiteto humanitarinių mokslų daktare Egle Petroniene, išvertė Priesaiką į lietuvių kalbą, su viltimi, kad ši Priesaika įkvėps mūsų sportininkus didelėm pergalėm.

 

PRIESAIKA

 

 AŠ MYLIU SAVO ŠALĮ

IR VISADA ESU JAI IŠTIKIMAS.

GERBDAMAS JOS VARDĄ,

PASIŽADU ŽAISTI SĄŽININGAI

IR ATKAKLIAI SIEKTI PERGALĖS. 

LAIMĖSIU AR PRALAIMĖSIU,

NEGAILĖSIU JĖGŲ

IR KOVOSIU IKI GALO.

TEPADEDA MAN DIEVAS.

 

  

6 Responses to “Priesaika”

  1. Šaunuolė Diana. Mokysim vaikus.

  2. Kai kurie priesaikos sakiniai primena mūsų vaikų pirmąją priesaiką Kalifornijoje.

  3. Nuostabu!!! Manau labai aktualu Vilkų Vilkų (U100) komandai… ypač paskutinė eilutė

  4. Kai viską moki, tereikia tik šiek tiek pagalbos iš aukščiau :)

  5. Šaunu, graži priesaika, tinka visoms amžiaus grupėms.

  6. ala promo code

    Beisbolo fanai » Blog Archive » Priesaika

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos