SPORTO VILKAI CUP 2010

Žolinių šventės išvakarėse, Utenos beisbolo stadione, Arnoldo Ramanausko ištartais žodžiais: „…iki kitų susitikimų…“, baigėsi tradicinis šeštasis tarptautinis draugiškas jaunučių beisbolo turnyras Sporto Vilkai Cup 2010. Šių metų turnyre dalyvavo Kalifornijos, Estijos, Baltarusijos ir Lietuvos komandos. Negarbingai pasielgė, pirmą kartą kviesta Kutno komanda, vis žadėjusi, bet taip ir nesugebėjusi atvykti bei Rusijos Balašichos komanda, kuri eilinį kartą pažadėjo, bei eilinį kartą neatvyko.

Organizacinių reikalų našta šiais metais gulė ant trijų tvirtų vyrų pečių: Sporto Vilkų klubo pirmininko Raimundo Kalantos, Minauto Petronio bei Žilvino Vodzinsko. Tai leido pagyvinti bei paįvairinti turnyrą. Beisbolo aikštės prieigose atsirado prekybinis maitinimo kioskelis, kurio siūlomais patiekalais mielai vaišinosi turnyro dalyviai. Vieną vakarą Alaušynės poilsiavietėje surengta puiki vakaronė visoms komandoms su diskoteka, kurią vedė didžėjai iš Vilniaus. Į vakaronę buvo pakviestos ir nepasididžiavo atvykti Utenos merginų rankinio komanda. Geriausiai pasirodžiusiems turnyro dalyviams buvo įteikti Minauto Petronio įsteigti asmeniniai, didelės išliekamosios vertės prizai.

Turnyrui pasirengti tradiciškai padėjo kilnios širdies žmogus, „Bikuvos“ direktorius Gintaras Sadaunikas, bei Krašto apsaugos atstovai. Visą ypač karštą savaitę galėjome gaivintis puikiu geriamu vandeniu „Žalia giria“ kurį turnyrui mielai pateikė M.Gumbrevičiaus PPĮ “Gelsva”.

Komandą iš Kalifornijos nuo pat pirmos iki paskutinės minutės Lietuvoje, nepavargdama globojo Eglė Petronienė, kuri vis stebino amerikiečius savo taisyklinga gražia anglų kalba. Superinius profiškus sugebėjimus demonstravo Jolanta Bastienė sureguliavusi vakarinį amerikiečių ir Vilniaus komandos maitinimą Utenoje, pademonstravusi šaunių maisto paruošimo triukų.

Oi kaip nusukau į šoną nuo beisbolo, grįžtu į turnyrą. Teisėjauti turnyrui atvyko Bobby Gumbs iš Nyderlandų, Bob iš Kalifornijos, Arnoldas Ramanauskas, Žilvinas Bareika. Šauniai sekretoriavo savanorės Dominyka ir Monika. Po vieną dieną pateisėjauti buvo atvykę Edgaras Matusevičius bei Rimvydas Vaitkus.

Sporto Vilkai Cup 2010 laimėjo komanda iš Kalifornijos, šiame turnyre nepatyrusi pralaimėjimų, finale įveikusi šeimininkų Sporto Vilkų komandą rezultatu 13 – 6. Treti liko Kauno Lituanica, mažajame finale įveikusi Bresto Zubry komandą. Penkti liko šaunūs estukai iš Talino.

Po šio turnyro vaikams prasideda atostogos be beisbolo. Linkiu visiems pailsėti iki rugsėjo pirmosios neimant į rankas beisbolo kamuoliuko, kad pasiilgtumėt ir su nauja energija kibtumėte į darbus naujame sezone.

Žilvinas V.

4 Responses to “SPORTO VILKAI CUP 2010”

  1. Labai gražiai aprašyta turnyro istorija. Mano nuomonė – tai buvo geriausiai organizuotas Sporto Vilkų turnyras. Ačiū Žilvinai.

  2. Siemet tikrai buvo puikiai organizuotas, tik labai gaila kad mazai komandu. Noriu pataisyti teksto autoriu estai ne is Talino , o is Kylio (Kiili).

  3. Kai paklausiau pačių estų, šie teigė esą iš Talino ir truputi numykė, kad iš priemiesčio. Gal truputi pasigyrė, nes Kylis, kiek pamenu, apie 80 km nuo Talino.

  4. Noreciau ir as tarti keleta zodziu visiems kas prisidejo nuosirdu padekojimo zodeli,visi sitie zmones yra fantastiski jie tai irode jau ne karta.Jeigu tokie turnirai dar gyvuos mes is savo puses bandysime prisideti tokie turnyrai labai reikalingi tiems vaikams kurie nepapuola i rinktines ir turnyrus.Dar karta dekui, sveikatos istvermes ir neblestancio entuziazmo.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos