Prasidėjo žiemos čempionatas

Lapkričio 27 dieną Radviliškio sporto centre prasidėjo 2010/2011 m. Lietuvos beisbolo žiemos čempionatas. Radviliškio beisbolo klubo entuziastai kaip viesulas įsiveržė į Lietuvos beisbolą. Nepraėjo nė pusės metų po pažinties su Radviliškio beisbolo klubo „siela“ Romanu Paskočimu, o jau suorganizuotas oficialus Lietuvos beisbolo žiemos čempionato turas Radviliškyje.

Erdvioje Radviliškio sporto centro salėje varžėsi keturios U12 komandos: Kauno FM Lituanica, Kauno r. Tigrai bei Vilniaus Sporto Vilkai ir Vilniaus Ąžuolynas.

Pirmose Radviliškio turo varžybose susitiko čempionų vardą ginantys Vilniaus Sporto Vilkai ir Kauno Lituanika. Kauniečiai įspūdingai pradėjo rungtynes ir pirmu puolimu pelnė net 6 taškus, o vilniečiai atrodė sutrikę, pasimetę didelėje salėje. Tai nestebino, žinant, kad vilniečiai dar neturi treniruotėms salės, kurioje galėtų pasižaisti. Rungtynėms įsibėgėjus vilniečiai atsigavo ir sugebėjo išsukti uodega išplėšdami sunkią pergalę rezultatu 9 – 8. Čia galiu pasidžiaugti FM-Lituanicos komandos brandžiu žaidimu, matėsi, kad berniukai rimtai ruošėsi žiemos čempionatui, vien smūgiavimas su žingsneliu ko vertas…

Antrose turo rungtynėse susitiko Vilnius Ąžuolynas ir Kauno r. Tigrai. Nors šiose rungtynėse vilniečiai buvo pranašesni ir įveikė Tigrus rezultatu 16 – 7, smagu buvo stebėti Tigrų komandos žaidimą. Pernykščiai Tigriukai išaugo į Tigrus.

Trečiose turo rungtynėse susitiko Vilniaus Ąžuolynas ir Kauno FM Lituanica. Atkaklioje kovoje pademonstravę gan neblogą žaidimą, pergalę, rezultatu 13 – 11, iškovojo vilniečiai.

Ketvirtose ir penktose turo rungtynėse, jau atsigavę Sporto Vilkai, triuškino varžovus. Tigrai įveikti 17 – 1, o FM-Lituanica įveikta rezultatu 17 – 3.

Šeštos turo rungtynėse vėl buvo įdomios ir pasižymėjo atkaklumu. Kauno r. Tigrai parodė ne tik nagus, bet ir dantis Vilniaus Ąžuolyno komandai, įveikdami vilniečius rezultatu 9 – 7 ir iškovodami pirmą pergalę ture.

Septintose turo rungtynėse pirmą pergalę ture iškovojo FM-Lituanica po atkaklios kovos įveikusi antrą nesėkmę iš eilės patyrusią Ąžuolyno komandą, rezultatu 7 – 6.

Aštuntos turo rungtynės atkaklumu nepasižymėjo. Kauno r. Tigrai gal kiek atsipalaidavę po pergalės prieš Vilniaus Ąžuolyną, nesugebėjo priešintis Vilniaus Sporto Vilkams ir pralaimėjo rungtynes rezultatu 2- 19.

Rungtynių eigoje išryškėjo kai kurių taisyklių taikymo ir epizodų traktavimo neatitikimai. Septynias minutes treneriai ir teisėjai tarėsi, kaip traktuoti vieną ar kitą epizodą, lyg ir susitarė, bet ir toliau keistai skirtingai traktavo kai kuriuos epizodus. Ypač skaudi vieta blogo atmušimo, kai lazda kliudomas stovas, traktavimas. Čia ginčams bus vietos ir ateityje.

Teisėjauti bei sekretoriauti atvyko keturi vaikinai iš Vilniaus ir Kauno jaunių komandų. Gaila, bet kai kurie iš jų daugiau dėmesio skyrė sau, nei varžyboms.

Po oficialių rungtynių Radviliškio klubo žaidėjams buvo surengta pramoginė rungtis su prizų gausybe. O finale Radviliškio jaunieji beisbolininkai aikštelėje išmėgino jėgas su dar jaunesnių berniukų rinktine sudaryta iš vilniečių ir Tigrų komandos žaidėjų. Buvo sutarta žaisti 5 kėlinukus, o laimėti šeimininkams nepavyko tik dėl laiko trūkumo, labai jau greitai gynėsi tie berniukai.

Apibendrinant galima tik pasidžiaugti Radviliškio turu, Radviliškio sporto skyriaus vedėjo Aniceto Savicko geranoriškumu, kuriam padėkojau Lietuvos beisbolo asociacijos vardu, Romano Paskočimo ir jo šeimos narių organizuotumu (vien kavos pertraukėlės ko vertos…).

Po turo Radviliškyje, Lietuvos žiemos čempionato direktorius bei Kauno r. Tigrai komandos vadovas Arvydas Birbalas rašo: Noriu pasidžiaugti (beveik) sėkminga šių metų TeeBall čempionato pradžia. Labai šaunus turas vyko Radviliškyje. Dėkui Virmidui už gerą idėją ir Edmuntui už tinkamą laišką. Dėkui Donatui, Virmidui, Algiui už technine ir žmogišką (teisėjais) pagalbą, bei Žilvinui už sporto komentatoriaus darbą…:))). Manau visi ten pabuvoję išsivežėte puikius įspūdžius. Fantastiška sporto arena ir puikus ten su beisbolu susiję žmonės. Būtinai reikia juos palaikyti ir stengtis kuo greičiau įtraukti į mūsų tarpą pilnai. Žilvinai, įdėk nuotraukų iš Radviliškio sporto arenos ir į mūsų puslapį. Virmidai, perduok kuo nuoširdžiausią padėką Romanui!!!“.

Aš dar norėčiau padėkoti visoms komandoms, vyr. treneriui Virmidui, trenerei Irutei, Aušrai ir Vytautui Grigams bei Arnoldui Lukšai, kurie rado laiko šaltą šeštadienio rytą lėkti į Radviliškį (200 km), padėti bei pasidžiaugti vaikais.

Žilvinas V.

4 Responses to “Prasidėjo žiemos čempionatas”

  1. Ačiū už puikų komentarą. Jau sunerimau, ar tik nebus Žilvinas metęs šio jam puikiai besisekančio reporterio vaidmens.

  2. a va pagaliau
    Nors Antanas sirgo bet nekantriai lauke kaip sekesi
    labai smagu sekti ivykius
    tikekimes kituose turuose pavyks sudalyvauti sekmes
    d

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos