Vilnius Cup 2010 jau istorija

Nors jau kalendoriaus lapeliai skaičiuoja 2011–tųjų dienas, mintimis noriu grįžti į priešnaujametinį tradicinį tarptautinį beisbolo turnyrą Vilnius Cup 2010.

Po praėjusių metų Utenos Vėtros bei Augustowo Kruki komandų akibrokšto į šių metų turnyrą buvo kviečiamos tik tos komandos, kurių vadovai aukojasi beisbolui bei nori, kad vaikai žaistų tikrą beisbolą ir šaltuoju metų periodu. O tai, sutikite, prabanga mūsų geografinėse platumose. Rezultatas puikus – dalyvavo visos 12 kviestų komandų iš keturių šalių. Solidu.

Kai prieš pusantro mėnesio man parašė Pierre iš Prancūzijos (tas tylus žmogus su lietuviška simbolika ir fotokamera) bei pasiteiravo ar šiais metais vyks Vilnius Cup turnyras, maniau, kad teiraujasi iš mandagumo, vis vien neatvyks, bet pasirodo – klydau. Atvyko, atvežė CD su nuotraukomis iš berniukų Europos čempionato vasarą vykusio Čekijoje, dar atvežė mums neįprastai vertingų prizų turnyro dalyviams. Pierre atvežti prizai tai aukštos kokybės albumai – knygos beisbolo tema, skaitmeninis foto aparatas, skaitmeninių nuotraukų peržiūros elektroninis albumas, DVD su įspūdingomis beisbolo rungtynėmis, žaidimai ir t.t.

Kai po turnyro svečio iš Prancūzijos paklausiau kaip jam patiko šis turnyras, Pierre su entuziazmu atsakė, kad tokio tarptautinio uždarų patalpų turnyro, tokioje didelėje aikštėje, kur vienu metu gali vykti net keturi mačai, turnyro kuriame dalyvautų net 12 komandų, kur žaidžiamas tikras beisbolas (mušama nuo metiko), Europoje jis nežinąs. Tiesa, jis, tikriausiai, nežinojo dar vieno momento, kad šio turnyro sumanytojas, organizatorius, vyriausias teisėjas, vyriausias sekretorius, komisaras, sponsorius, 4 komandų vyr.treneris ir t.t. – vienas asmuo – Virmidas Neverauskas. Sunku įsivaizduoti, kaip vienas žmogus gali viską spėti, bet kas pažįsta Virmidą žino kaip nenoriai jis deleguoja darbus kitiems.

Maloniai stebino turnyre dalyvavusių komandų lygis – visose aikštėse virė kovos, rungtynės baigdavosi uždaroms patalpoms neįprastai mažais rezultatais. Tai liudija, kad komandos gerai gynėsi, tiesa, su atmušimu nėra kuo labai girtis. Nustebino, lyginant su ankstesniais pasirodymais, stipriai progresavusios komandos iš Skydelio (BLR) ir Estijos.

Šio bei to visgi trūko šiame turnyre. Nors Klubas iš „Sportima“ aikštę nuomavusi ir gan brangiai, nepastebėjau, kad „Sportima“ darbuotojai mumis labai rūpintųsi. Aikštėje buvo šalta, užsienio šalių dalyvių vėliavos nebuvo iškeltos, vienos aikštelės apšvietimas virš namų bazės įsižiebdavo tik retkarčiais. Mano nuomone, aikštės nuoma neatsiejama nuo paslaugų paketo.

Kadangi, kaip jau minėjau, turnyras tradicinis, šiais metais norėčiau, kad turnyre atsirastų informacinis centras (ar kitaip tai būtų pavadinta). Tam užtektų poros stalų, kelėtos kėdžių kompiuterio, printerio, informacinės lentos ant kurios galima būtų rašyti rezultatus. Čia galima būtų sužinoti rezultatus, kas kur žaidžia. Čia galėtų būti atsakingas už sekretoriavimą, teisėjavimą, koordinuoti jų veiksmus. Čia galėtų būti ir turnyro komisaras ginčams spręsti, rungtynių laiką koordinuoti. Tokio formato turnyre vertėtų pamąstyti apie centralizuotą laiko fiksavimą ir pan. Turime lygiai metus, kad dar geriau pasiruoštume sekančiam turnyrui, nes po šio turnyro kartelė iškelta gan aukštai.

Sveikinu Vilnius Cup 2010 turnyro nugalėtojus Sporto Vilkai komandą iš Vilniaus, kuri savo rafinuotu žaidimu nė akimirkai neleido atsipalaiduoti savo sirgaliams (laikė įtampoje per visas rungtynes).

Varžybų rezultatai čia (MS Word failas):
vilniuscup2010.doc

Žilvinas V.

10 Responses to “Vilnius Cup 2010 jau istorija”

  1. man smagu vėl matyti tavo straipsniukus :) tik kažin ar dar kas nors skaito??? Ar čia mes tik dviese? Aš paskaitau ką tu parašei, o tu ką aš.

  2. Yra dar kas Kaune skaito :)

  3. Manau kad skaito. Zilvinai tu apsigimes buti rzsytoju ar zurnalistu.

  4. tikrai skaitom, tik nevisada parasom komentara.

  5. skaitom kvapa sulaike ir labai liudim kai ner naujienu…

  6. skaitom skaitom
    linkim kitamet dar geresnio turnyro
    tikrai buvo smagu ….
    matyt praverstu laikui elementarus chronometras…
    gal truksta kas visada buna per buriavimo regatas tai regatos dalyviu vakareliai

  7. Ačiū skaitantiems ir netingintiems pakomentuoti, tai įkvepia rašant tiek mane tiek, manau, ir Dianą. Norėčiau kad šiais metais ir daugiau fanų parašytų. Juk šis puslapis mūsų visų, į jį parašyti kiekvieno fano svajonė (turėtų būti), juk praeitais metais puslapis gavo garbingą geriausio internetinio puslapio, rašančio beisbolo temomis, nominaciją.
    Ž.V.

  8. Na tie, kas dar niekad nedrįsot rašyti komentaro, brūkštelkit nors iš kokio miesto esat.
    Ar Utena skaito???
    O kaip Radviliškis???
    Kauno jau vieną drąsų skaitytoją turim.

  9. Labas Diana, labas Žilvinai,
    Radviliškis irgi skaito, kai prieina prie kompo ir laiko turi :) Būtų puiku, jei Žilvinas įmestų nuorodą į „Radviliškio beisbolo klubą“ Facebook’e kai tik parašo straipsnį, tada prisidėtų dar apie 240 skaitytojų. Pritariu Virmidui „Manau kad skaito. Zilvinai tu apsigimes buti rzsytoju ar zurnalistu“ ir labai nustebau – Žilvinai, tu ne žurnalistas?

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos