Vilniaus jaunieji beisbolininkai vieši Breste (BLR)

Kaip rašo BK Vilnius internetinis puslapis: „Jau eilę metų graži draugystė sieja Vilniaus ir Bresto beisbolininkus. Gruodžio mėnesį į VILNIUS CUP turnyrą buvo atvykusi Bresto „Zubry“ komanda, o šiandien į Brestą išvyko jaunieji BK“Vilnius“ ir BK“Sporto Vilkai“ beisbolininkai, kurie rytoj ir sekmadienį sužais keletą draugiškų varžybų su bendraamžiais iš Bresto“Zubry“ klubo.“

Apie šeštadienio kovų rezultatus tiesiogiai iš Bresto praneša korespondentas Algirdas Balandis: „pirmas Tee Ball rungtynes vilniečiai pralošė 15-18; antras Sporto Vilkai (stipriausia sudėtim) laimėjo 10 – 0; trečias, nestipriausios sudėties, Vilniaus komanda laimėjo 19 – 1.“

Šie rezultatai liudija, kad vilniečių kryptingas treniruočių režimas duoda rezultatus, o dar įvertinant, kad šiais metais vilniečiai neturi salės treniruotėms, galime tik pasidžiaugti vyr. trenerio Virmido sugebėjimais paruošti jaunuosius beisbolininkus tarptautinėms kovoms.

Lauksime antros dienos susitikimų rezultatų. Dėkoju vyr. treneriui Virmidui, treneriai Irutei ir tėveliams, padėjusiems jauniesiems beisbolininkams sudalyvauti turnyre Breste bei atsiuntusiems informaciją apie susitikimų baigtį.

Algirdo Balandžio foto.

Apie išvyką į Brestą informuoja Virmidas Neverauskas:

„Sveiki

Išvyka i Baltarusiją.

Sausio 22-23 dienomis trys Vilniaus BK Sporto Vilkų komandos viešėjo Brest (Baltarusija) mieste kur sužaidė po dvi varžybas su to paties amžiaus komandomis. Varžybos vyko erdviame lengvosios atletikos maniežo aikštyne. Kovos vyko tarp Little league (LL) komandų (gimę 1998.05.01 ir jaunesni), tarp berniukų (1999.01.01 plius keletas silpnesnių iš 1998 metų gimimo) bei tarp gimusių 2000.01.01 ir jaunesni.

Pirmieji kovas abi dienas pradėjo mažiausieji (tee ball). Čia mes didelių iliuzijų neturėjome nes prieš pat kelionę susirgo du pagrindiniai žaidėjai, o ir visi kiti yra metais ar dviem vyresni. Bet šeštadienį dar pavyko pasipriešinti – rezultatas 15-18. Deja sekmadienį gynybos nebuvo visiškai, pralaimėta rezultatu 15-28.

Berniukai žaidė po  tee ball varžybų ir čia jau buvo tikras beisbolo žaidimas tik su trumpesniu ball ir strike skaičiavimu. Šeštadienį varžovus sutriuškinome 19-1 ir tai blogai atsiliepė sekmadienio varžyboms. Nesusikaupę ir atsipalaidavę pasileidome varžovus 2-9 ir tik gale prisivijome 8-9 bet taip ir nespėjome pralenkti.

Tarp šių metų little  league komandų laukėme atkaklios kovos nes aš pats, o ir Brest treneriai tvirtai tikime turintys pajėgias komandas, kad dalyvauti šių metų LL varžybose vasarą Kutno mieste. Deja labai atkaklios kovos ir nebuvo . Šeštadienį 10-0 (metikas A.Aukštuolis  ) sekmadienį 6-1 (metikas M.Balandis). Šie rezultatai dar ne visiškai atspindi rungtynių eigą. Pas mus „bazese“ liko gerokai daugiau žaidėjų nei Brest komandoje. Ne veltui Brest treneriai buvo labai susikrimtę, o vadovo žmona pasakė, kad vyras valgyti negaus.

Šiaip išvyka  pavyko nes parodė vietas kur reikia daugiau dirbti, bei taip pat atskirus žaidėjus kuriems reikia tobulinti vienus ar kitus beisbolo momentus.

Tuo pačiu taip pradėjome įžangą į visą eilę kelionių (Lenkija, Čekija du kartus bei vėl Baltarusija) su berniukais, o vėliau ir su merginomis.

Sezoną užbaigsime rugpjūčio mėnesį išvyka į JAV Hiustono miestą su trim komandomis (U-12, U-14, merginų U-16). Taip pat dar neatsisakom minties išvykti ir ketvirtai komandai U-18, bet čia reikia sulaukti peržiūros (balandis-gegužė) rezultatų.

Virmidas Neverauskas“

Žilvinas V.

2 Responses to “Vilniaus jaunieji beisbolininkai vieši Breste (BLR)”

  1. smagu, kai kitu komandu treneriams skiriama dieta….

  2. Išties, tai labai džiugina Viniaus ir Bresto beisbolininkų draugystė.
    Pasistengsiu rasti laiko ir brūkštelti apie kitas, ne vienerius metus trunkančias draugystes :)

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos