SUMA OPEN – PONY LEAGUE 2011

Jau tapo tradicija, kad balandžio viduryje dvi vilniečių komandos, truputi papildytos kitų miestų beisbolininkais, dalyvauja Pony Lygos turnyre Prahoje. Ir šiais metais vyr. treneris Virmidas ir treneris Algirdas R. išvyko į šį aukšto lygio turnyrą, kurio pagrindinis prizas – atstovauti Europą Amerikoje vykstančiame finaliniame turnyre. Vilniečiams dar nė sykio nepavyko laimėti šio turnyro, bet visus kartus jie buvo labai arti tikslo, vis pritrūkdavo šiek tiek sėkmės, gal šiais metais vaikinų meistriškumas bus apvainikuotas. Pagrindinės viltys siejamos su BC Vilnius (LTU) komanda, kuri jau pirmą turnyro dieną žais dvejas rungtynes. Pirmosios su Cheetahs Zory (POL) iš Lenkijos, o antrosios, vakarinės, su aikštės šeimininkais Eagles Praha (CZE) komanda. Kita- jaunoji – komanda BC Vilnius Cadets (LTU) nekelia sau tikslo laimėti turnyrą, čia ji sprendžia kitas žaidybinės patirties užduotis, bet bus siekiama ir kovojama dėl kiekvienos pergalės.

Pirma diena (ketvirtadienis)

BK Vilnius 4 – 3 Cheetahs Zory (POL). Pirmų rungtynių sindromas pasireiškė prastu mušimu, tad verta pasidžiaugti, kad pavyko laimėti.

BC Vilnius Cadets 4 – 12 Kotlářka Praha. Vilniečių komandos daromos klaidos ir varžovai pabėgo. Gal ryt seksis geriau.

BK Vilnius 10 – 0 Eagles Praha. Šiose rungtynėse komanda pademonstravo brandų žaidimą, puikų mušimą ir gynybą. Ant kalnelio žaidė Robertas Vilimas, jo metimai varė varžovus į neviltį, neleido pelnyti nė vieno taškelio. Sekiau šias varžybas per WEB kamerą ir mačiau, kad žaidė prie dirbtinio apšvietimo, kuris nors neįprastas mūsų žaidėjams, bet sudoroti šeimininkų komandos nesutrukdė. Manau kad ši pergalė yra rimta paraiška į pirmą vietą grupėje. Tiesa, dar liko varžovai iš Slovakijos ir Moldovos. Su pastaraisiais susitikimas rytoj vakare, 19 val (Čekų laiku).  Iškilo rūpesčių dėl kairiarankio metiko Kasparo Bareikos, jam kamuoliukas pateikė į kairę plaštaką, teko staigiai operuoti sudėtimi ir pakeisti Kasparą kitu žaidėju. Labai trūktų Kasparo kitose rungtynėse, jei jis negalėtų mėtyti, tikėkimės, kad taip neįvyks, Kasparas atsigaus ir galės parodyti varžovams savo metimo galią. Šaunuoliai vaikinai, sėkmės rytdienos varžybose. Su komandomis yra išvykusi ir nedidelė, bet galinga palaikymo komandėlė. Tai Algirdas, Jolita ir Martyna Balandžiai, Diana Pupininkienė, Vytaras ir Zita Ratkevičiai. Pirmyn Vilkų Vilkai, duokit garo, tegu ne tik Lenkai, bet ir Čekai mus įsimena.

Antra diena (penktadienis)

Srbsko (SRB)    9 – 5    BC Vilnius Cadets (LTU)

BK STU Angels Trnava     4 – 8     BC Vilnius (LTU)

BC Vilnius Cadets (LTU)    3  – 12    CSS Botosani (ROM)

BC Vilnius (LTU)     4 – 2    Abator Chisinau (MDA)

Po grupės varžybų BC Vilnius (LTU) nepatyrę pralaimėjimų užėmė pirmą vietą. BC Vilnius Cadets komandai, kol kas, tenka džiaugtis tik vyresnių kolegų pergalėmis.

Trečia diena (šeštadienis)

15 val. Německo (GER)    27 – 1    BC Vilnius Cadets (LTU). Tai paskutinės šios komandos rungtynės šiame turnyre, gal todėl dalis komandos vaikinų po rungtynių nepaliko skubiai aikštės, o vis treniravosi bėgdami pagreitėjimus ar kažką panašaus. Nežinau ar dar reikia greičio lavinimo pratimų, nes komanda žaidė labai greitą beisbolą – puolime užtrukdavo ženkliai mažiau laiko nei varžovai.

BC Vilnius (LTU) – laisva diena

Ketvirta diena (sekmadienis)

10 val (LT) ketvirtfinalio kova BC Vilnius (LTU) – Kotlářka Praha, kurie kažkokiu, neaiškiu, būdu pateko į ketvirtfinalį, kai rumunams buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas.

BC Vilnius (LTU) iškovojo pergalę (6 – 0, jei gerai suskaičiavau) ir pateko į pusfinalį. Jei neklystu mačiau žaidžiantį Kasparą Bareiką, reiškia jo ranka jau sugijo. Pusfinalis 15 val LT laiku. Pusfinalyje lietuvaičiai susitiks su Česká republika (CZE) ir Brest Zubrs (BLR) poros nugalėtoju. Pusfinalis 15 val LT laiku.

Pusfinalis  Česká republika (CZE)    6 – 4    BC Vilnius (LTU), labai gaila, bet it šį sykį nepavyko… Vėl, kaip ir pernai…

Po sėkmingo pusfinalio Česká republika (CZE) komanda nebeturėjo jėgų pasipriešinti USA Ambassadors (GER) komandai ir pralaimėjo jai 2 – 12. Turnyro nugalėtojai USA Ambassadors (GER), jie laimėjo pagrindinį prizą – kelionę į finalinį turnyrą vyksiantį JAV.

Linkime delegacijai sėkmingos kelionės namo, jūs mums vis vien geriausi!

 

Daugiau info: http://www.eagles.cz/modules.php?op=modload&name=online&file=index&do=info&akce=78&pda=2&admina=

Centrinės aikštės WEB kamera: http://89.24.132.153:851/view/index.shtml

Softbolo aikštės kamera (čia kita savaitgalį rungtyniaus Vilniaus merginų komanda): http://89.24.132.153:850/view/index.shtml

Parkingo WEB kamera: http://89.24.132.153:852/view/index.shtml

Žilvinas V.

2 Responses to “SUMA OPEN – PONY LEAGUE 2011”

  1. Valio!!!

    Mūsų BC Vilnius šiandien pelnė dvi pergales. Ką tik rezultatu 10:0 įveikė Praha Eagles. Buvo labai juokinga žiūrėti varžybas per live camera:) o ryte 4:3 nugalėjo Cheetahs Zory (Lenkija).

    Vilniaus kadetų komanda 4:12 nusileido Kotlářka Praha komandai:(

    Komandos pasiilsėkite prieš rytojaus kovas. Labanakt:)
    O iš sirgalių laukiame varžybų aprašymo.

  2. praleke tik savaitele, ir jau merginu komanda cia zaidzia.
    atvykom greitai ir sekmingai. 10val LT laiku buvome Prahoje. Po to treniruote, shoping’as saltibarsciai, pramogos ir poilsis. Siandien jau prasideda varzybos. Grupe labai stipri, tad bent pasizaisim.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos