Tarptautiniai turnyrai Čekijoje

Paskutinį gegužės savaitgalį Vilniau Sporto Vilkai jaunieji jaunučiai viešėjo Čekijoje, kur dalyvavo tarptautiniame beisbolo turnyre. Be vilniečių turnyre dalyvavo Prahos regiono ir Brno regiono rinktinės. Vilniečių dalyvavimas šiame turnyre, tai Virmido pastangų rezultatas ieškant vis stipresnių varžovų, kad vaikinai kuo geriau galėtų pasiruošti atsakingiems startams tarptautinėse arenose. Turnyras buvo surengtas Trebič mieste, visiškai naujame beisbolo stadione. Šiame stadione vasarą vyks Europos jaunučių beisbolo čempionatas, kuriame ir Lietuviai turėjo labai realių šansų dalyvauti, bet…., šiandien reklaminėse skrajutėse šalių dalyvių sąrašuose puikuojasi Švedijos vėliava, švedams Lietuvos jaunučių rinktinės komandos vadovas be kovos atidavė pergalę atrankos turnyre. Labai gaila, kad taip atsitiko, nes labiausiai liko nuskriausti dabartiniai Lietuvos jaunučiai, kurie šiais metai nedalyvauja nei Europos čempionate, nei atrankinėse. Bet grįžkime prie turnyro Trebič mieste temos.

Nors vilniečiai buvo metais jaunesni už varžovus, grupės varžybose pasirodė puikiai, įveikė abi priešininkų komandas po du sykius. Finale teko susitikti su Prahos regiono rinktine. Finalas buvo atkaklus. Likus paskutiniam vilniečių puolimui rezultatas buvo lygus 7 – 7, bet čekams pavyko apsiginti nepraleidžiant taškų ir teko žaisti pratęsimą. Čia ir buvo ugdomas kovinis komandos charakteris. Gal dėl didelės įtampos ar nuovargio vilniečiai ėmė klysti ir čekai pelnė net 6 taškus. Puolime vilniečiai dar mėgino atsilošti, pelnė 3 taškus, bet tai buvo viskas ką pavyko atlošti. Finalas pralaimėtas 13 – 10.

Nors finalas ir pralaimėtas, didelio liūdesio nebuvo, nes pagrindiniai tikslai buvo pasiekti. Tris dienas kovėmės su stipriais priešininkais naujutėlaitėje beisbolo aikštėje. Vaikinai įgijo tiek žaidybinės tiek psichologinės patirties. Gaila tik orai nelepino – penktadienį lijo, šeštadienį lynojo, buvo vėsoka. Gaila ir organizatorių bei jų naujos aikštės – ištrypėm kaip reikalas, nors jie ir labai stengėsi , net raudoną kilimą prie metiko kalnelio buvo patiesę – kaip kokiam prezidentui.

Pirmą birželio savaitgalį Virmidas jau su vyresniais jaunučiais dalyvauja Olimpinių vilčių turnyre Ostrava, Čekijoje. Kaip jiems ten sekasi tikiuosi, kad jie parašys į šio straipsnelio komentarų skiltį.

Penktadienio 3.6.2011 varžybos

A 1 12:00 Česko Polsko 10 : 0
B 2 14:30 Maďarsko Slovensko 9 : 4
A 3 17:00 Litva A Polsko 15 : 2

Šeštadienio  4.6.2011 varžybos

B 4 09:00 Litva B Maďarsko 2 : 15
A 5 11:30 Litva A Česko 4 : 2
B 6 14:00 Slovensko Litva B 1 : 14
Pusfinalis 7 16:30 1A – 2B 

Litva A  –  Litva B

10 -5

Kovoje dėl 3 vietos Lietuva B pralaimėjo Vengrijos komandai rezultatu 3 – 12. Lietuvaičiai per rungtynes klydo net 10 kartų. Netrukus prasidės finalinės rungtynės kuriose susitinka Lietuva A ir Čekijos rinktinė. Komandos Vyr. treneris Virmidas prieš rungtynes telefonu pranešė, kad komanda nusiteikusi kovai, turi pakankamai metikų, kad tik laimės nepritrūktų. Sėkmės mūsų vaikinams, lauksime galutinio rezultato.

sekmadienio varžybos 

9 09:00 Polsko Slovensko 7 : 10
B 10 11:30 Maďarsko Litva B 12 : 3
A 11 14:00 Litva A Česko 3 : 4

Daugiau info:

http://www.baseball.cz/modules.php?op=modload&name=online&file=index&do=schedule&akce=120&pda=2&admina=

P.S. Maďarsko Čekai vadina Vengriją.

Žilvinas V.

3 Responses to “Tarptautiniai turnyrai Čekijoje”

  1. Žinau tik tiek, kad nuvyko gerai. Viskas gerai :) Šiandien mūsiškiai (Lietuvos A komanda)žais tik vienas varžybas 17 val. Lietuvos B komandai laisva diena. Ryt Lietuva A+B sužais trejes varžybas :)

  2. Nepatvirtintais duomenimis Lietuva A komanda pralaimėjo finalines rungtynes ir turnyre Ostravoje liko antri :(

  3. Gal kas zinot kur taip ilgai negrysta jauniai is Cekijos?

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos