Junior lyga, Kutno

Vilniaus Sporto Vilkai jaunuciu komanda dalyvauja Europos, Vidurio Rytu ir Afrikos regionu atrankos turnyre Lenkijoje, Kutno mieste. Turnyre dalyvauja astuoniu saliu komandos, dar penkios komandos, del vienokiu ar kitokiu priezasciu, paskutiniu momentu dalyvauti atsisake. Tad drasiai galima teigti, kad penkias salis jau aplosem, liko dar septynios.

Po burtu traukimo paaiskejo, kad Lietuvos komanda pateko i labai stipru pogrupi kartu su Anglijos, Cekijos ir Lenkijos komanda. Kitame labai stipriame pogrupyje liko Vokietija (amerikoniukai), Nidelandai, Italija, Pietu Afrikos Respublika. Turnyro teisejai is JAV, Niderlandu bei Lietuvos. Malonu cia matyti Zilvina Bareika su Dominyka (ji sekriatoriauja) bei sena lietuviu drauga is Niderlandu Bobby Gamb.

Pirma varzybu diena lietuvaiciai susikove su netiketai stipria, tvarkingai zaidziancia komanda is Lenkijos. Pradzia lietuvaiciai suzaide puikiai (mete Algirdas) ir pirmavome 4 – 0, bet kai ememe keisti metikus, prasidejo bedos, eme nebepataikyti. Nepadejo nei komandos draugu palaikymas, trenerio vizitai ant kalnelio – Lenkai aplenke ir nutolo. Metyti eme Skirmantas, reikalai pagerejo, ememe vytis, bet musimas pradejo slubuoti. Kai Skirmantas issikvepe sauniai mete Nomeda, bet puolime musimas suzlugde viltis. Pralaimejome.

Antra diena susitikome su tradiciskai stipria Cekijos komanda. Pavyko nuteikti komanda kovai. Puikiai pradzioje mete Giedrius, po to Evaldas. Muse komanda protingai, sekmingai ir nors Cekai labai stengesi, lietuvaiciai pelne net 12 tasku. Antrai rungtyniu pusiai cekai pasiliko geruosius metikus dar bande istraukti rungtynes, bet Karolis Jon. islaike juos per saugu atstuma ir tik paciam gale, kai teko pakeisti metika, prisileidome tasku, niekaip negaledami padaryti trecio out. Gynyboje sublizgejo Karolis Barzdzius filde sugaves gan sudetinga kamuoliuka is oro „flai“. Papuose rungtynes Mato atmusimai, Karolio priselinimas is tolimojo centro iki antros bazes ir Evaldui atmetus padaromas out antroje. Po to seka Evaldas – Viktoras, out trecioje. Titas puikiai tvarkesi su jam keliama uzduotimi iseiti i baze. Ir dar daug graziu momentu. Vis dar sunku Adomo trykstancia energija nukreipti i aikste. Rungtynes laimetos 12 – 8. Saldi pergale. Ryt poilsio diena komandai, o treneriai Zilvinas V. ir Valdas J. kurs rungtyniu strategijas, kaip nepralaimeti ir metikus issaugoti, nes cia skaiciuojami metiku metimai, o nuo ju skaiciaus priklauso kiek dienu teks praleisti nemetant.

Trecios pogrupio varzybos. Lietuva – Didzioji britanija. Sios rungtynes Lietuvos komandai buvo labai svarbios, nes pralaimejimo atveju liktume paskutiniai grupeje ir tektu zaisti su Vokietijos amerikoniukais.  Tad reikejo laimeti, mirk – gyvenk. Vyrukai emesi rimto darbo. Algirdas stojo ant kalnelio. Pirmu puolimu uzpildem visas bazes, bet tasku pelnyti nepavyko (3 LOB). Apsigynem irgi be tasku, puikiai sumete Algirdas.  Antru puolimu vel nepavyksta pelnyti tasku, o britai pelno 1 taskeli. Vyrai supyksta, treciu puolimu pelnome 2 taskus bei apsiginame be tasku. Po 3 kelinuku pirmaujame 2 – 1. Ketvirtu puolimu tasku pelnyti nepavyksta, o britai jau ima prisitaikyti prie Algirdo metimu. Priverstas leisti i aikste maziau patyrusius ir britai ima sukti taskus. Po 4 kelinuku jau 5 – 2 pralaimime. Priimame sprendima palikti ant kalnelio gerai imetanti Algirda, o musejai vis vien turi “issauti”. Taktika pasiteisina, penktame kelinyje pelnome 2, o sestame, britams pakeitus metika, dar keturis taskus, varzovams nesuteikdami galimybes pelnyti tasku. Lieka paskutinis kelinukas. Uzpulti nepvyko. Metyti leidziame Karoli – reikia apsiginti. Karolio metimai jiems buvo per daug sudetingi, per keliolika metimu uzbaigeme rungtynes. Lietuva nugalejo rezultatu 8 – 5. Musime sauniai atrode Giedrius, Matas, Titas,Viktoras, o Lokio viena atnusima centro tolimas sugavo tik prie tvoros. Nomeda “tyliai”gaude “ora”, o Adomas, bandydamas jai padeti, isibegejes “nukirto” ja, bet Nomeda atsikele su kamuoliuku gaudykleje. Publika skyre daug ovaciju Nomedai ir per visas rungtynes ja palaike. Ji vienintele ir graziausia mergina turnyre. Rytoj tikriausiai su Olandais susikausime. Palinkekit mums sekmes.

Kai po paskutiniu dienos rungtyniu pamateme rezultatu lentele – “apsalome”, mes irasyti i trecia vieta pogrupyje, nors musu rezultatai  geresni nei Lenku komandos. Puoleme pas teisejus aiskintis, bet teisejai maloniai paaiskino, kad tokios jau Litlle Lygos taisykles. Pagal maziausiai praleistus taskus isaiskinama tik grupes nugaletojai, o kitos komandos ziurimos pagal tarpusavio rungtyniu rezultatus. Gal taip, o gal, kad turnyras Lenkijoje, bet lenkus kilsterejo i antra vieta, o mus, sauniai zaidusius, nugrudo i trecia. Ryt rungtynes su Italijos komanda. Bandysim uzversti ir juos.

Po atkaklios kovos pralaimejome Italams rezultatu 1 – 6.Siandien 21 val.dar sugiedosim Lietuvos himna.  Ryt, liepos septinta, ketvirtadieni, isvykstam i Vilniu, Vakare, apie 20 val. busime Vilniuje.

Rezultatus galite matyti: http://www.eteamz.com/llbeurope/files/8teams2pools.ods.pdf

Zilvinas V.

 

6 Responses to “Junior lyga, Kutno”

  1. Visiems linkejimai ir sekmes tolimesnese kovose!!!

  2. Sekmes siandien su anglais. Galite juos nugaleti, patikekit!

  3. Saunuoliai, sekmes, taip ir toliau!!!!!!

  4. Su svente! ir laikom spygas uz siandienos varzybas!!! SEKMES!!!

  5. Neliudekit! Laimingos keliones namo!

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos