12U Pasaulio čempionatui perkopus į antrą pusę

Liepos 13 diena – laisva diena visoms komandoms. Ilsimės mes, ilsisi ir mūsų priešininkai. Visas keturias varžybas pralaimėjome, bet žaidėme prieš šalis, kur beisbolas viena iš populiariausių sporto šakų. Jei lygintume, kiek jie turi beisbolo klubų, o mes beisbolo žaidėjų, jie vis tiek mus stipriai lenktų. Žinoma, tai nėra pasiteisinimas, kodėl negalim žaisti taip kaip jie. Tai galbūt atvirščiai, noras parodyti, kad nors mūsų ir tiek nedaug, esam tarp jų.

Vykdami į Pasaulio čempionatą žinojom, kadnebūsim tarp lyderių. Šios kelionės tikslai buvo kiti – parodyti Pasauliui (tame tarpe ir lietuviams) kad Lietuvoje yra ne tik krepsinis, bei uzmegzti nauju rysiu, igyti naujos patirties. Tokio demesio, kokio susilaukeme, tikrai nesitikejom niekas. Pirmomis dienomis jie rase: “ Lietuva zaidzia beisbola? Geras ….“ Dabar jie raso „Lietuvoje yra beisbolas!!!“  Spauda, televizija, Kinu Taipejaus prezidento ir Taipejaus mero dalyvavimai atidarymuose, praeiviu suksniai gatvese, apgailestavimai kad pralosem japonams, prasymai nusifotografuoti, auografu gaudymas, interviu, keliones su policijos palyda ……tokiais momentais supranti, kad esame ne 22 zmoniu gupele, esame LIETUVA. Ar galima dar geresne LIETUVOS reklama???

Del varzybu. Kaip rasiau anksciau man labiausiai liudna, ne del to kad kazko neatmuse, kad kazko nepagavom, kad galbut suzaidem blogiau nei galim. Labiausiai liudina tai, kad negalime i Pasaulio cempionata atsivezti vaiku, kurie tikrai myli beisbola. Tenka veztis tokiu, kurie gali susimoketi, taciau jie negyvena beisbolu. Pries varzybas su Kinu Taipejumi kalbejausi su vaikais, pasakiau, kad palaikymas labai svarbu, kad tai lyg desimtas zaidejas aiksteje. Pasakiau ir tai, jog jei LBA galetu finansuoti tokia kelione, kai kuriu is jusu cia nebutu.

1oo proc palaikymas truko gal 1 kelini, toliau panasiai…zaidimas su ledukais, vandeniu, skundai kad pavargo, kad jau nusibodo tos varzybos, klausimad, o ka veiksim rytoj, kiek dar liko varzybu, kada vaziuosim pirkti i Pod. Vakar po tokios ilgos ynybos (1 kelinio) gryze zaidejai prase musu suoliuko – palaikykit mus, mums reikia jusu….Deje suoliukui atrode buvo daug sunkiau. na yra keletas vaiku, kurie palaiko, bet buvo kas sugebejo tik pasakyti „grybai…blogai zaidet“

Ryt varzybos su Honkongu. Daug vilciu dedame ten. Zinoma Honkongas taip pat kaupiasi tai kovai. O ju didziausias zaidejas (184 cm, 92 kg – dvylikametis) gali pirceriauti. Taip kad kova nebus lengva. Palinkekit mums sekmes.

Diana

 

 

 

22 Responses to “12U Pasaulio čempionatui perkopus į antrą pusę”

  1. Šaunuoliai, pailsėkite. Lauksim kuo daugiau žinių.
    Gaudom kiekvieną naują žinutę.

  2. Aciu, kad vis surandat laiko parasyti :) ir tie parasymai tokie… kartu ir jaudinantys, ir graudinantys, ir sukeliantys pasididziavimo musu vaikais, patriotizmo jausma… Labai tikiu, kad vaikai gris is sios keliones su dar didesne motyvacija ir dar didesne meile siam zaidimui…

  3. Baltarusijoje situacija buvo panasi, tik keletas nezaidzianciu vaiku palaike komanda, stebejo tai kas vyksta aiksteleje o kiti kvailiojo, stumdesi, uzdavinejo panasius klausimus, tat istiesu ar verta i ciampionatus vezti tiek „turistu“ is kuriu naudos jokios, juk jie net nestebi to kas vyksta aikstele, tai kaip gali kazko ismokti.
    Prisiminiau cempionata Cekijoje (ziauriai karsta, tvanku- vaikai taip pat uoste amoniaka, bet atmosfera buvo kitokia…paraginti reikejo, bet kai isiaudrindavo sunku buvo sulaikyti, nemazai vaiku, kurie taip ir negavo progos pasireiksti, stovedami stebejo varzybas nuo pradzios iki pabaigos… teveliu palaikymas taip pat buvo nemazas :)
    ….suprantu Diana (pats tai jauciau Baltarusijoje), kaip yra sunku ziureti i abejingus vaiku veidus, kuriems terupi po varzybu kuo greiciau isleisti pinigus parduotuveje….

  4. Sėkmės rytdienos varžybose. Mes labai sirgsim už Jus.
    Ačiū Dianai už kiekvieną žinutę, labai jų laukiam.

  5. pazadejau vaikams kad uz hita duosiu kompu po pusvalandi. Ryt teks Asta taviskiui ir Napaliui skola atiduoti. Ryt turbut zadesiu uz parnestus taskus.

    Varzyboms su kuba tai isvis visas kainynas padarytas buvo :) Netgi ka gautu jei laimetu 😀

  6. Gaila, kad zlugo ir paskutine viltis… dabar belieka megautis likusiu laiku ir ko gero pasiziureti idomias stipriu komandu tarpusavio kovas :) linkiu jums neprarasti optimizmo ir geros nuotaikos. Mums jus vis tiek patys geriausi, mylimiausi ir kaip kazkas rase- pasitiksim jus kaip nugaletojus :)

  7. Tikrai gaila… įdomu, kas nutiko Napaliui, kad jį Povilas turėjo keisti? O buvo Napalio diena, niekas šiam čempionate dar taip nemėtė. O gal su Ekvadoru payks? Vaikai juk pajuto žaidimo skonį. Tik pažiūrėjus į Ekvadoro rezultatą su Hongkongu, taip neatrodo…
    Ką jau ką, o gerų įspūdžių ir noro tobulėti vaikai tikrai parsiveš.

  8. Panasu, kad Napali paliko rytdienai- bandys Ekvadorui ikasti.

  9. Saunuoliai, pasipriesinot Hong Kong’ui!!!
    Mes uz jus!!!

    p.s.
    Skaudus paskutinis Dianos vedamasis. Juk nera atsitiktiniu vaiku, jie visi sportuoja beisbola: vieni stipresni, kiti silpnesni. Na negalima pralaimejimu arba finansavimo/nefinansavimo nuoskaudu sukrauti „suoliukui“. Noretusi, kad komanda butu vienijama, o ne skaldoma. Nezaidziantiems skaudu, „reikala turim su vaikais“. Juk jie nekantrus, nepakantus, kartais grubus… jiems 10-12 metu… Jie mokosi buti komanda. Nuo to, kaip elgsimes dabar, priklauso – kaip jie elgsis veliau…
    Sudaromas klaidingas ispudis, kad „suoliukas“ – turtingu teveliu vaikai…

  10. Jei perziuret sios dienos varzybas, tai galima butu mokytis kaip nereikia zaisti. Labai liudnai atrodem gynyboj. Darem tokius triukus, kurie labai tiktu kazkur kitur, bet ne beisbole. Gal net pasakyciau, jog rezultatas net neatspindi kaip prastai suzaidem. Tai buvo pacios blogiauios musu varzybos. Galeciau pagyrti tik Napalio pitceriavima. Bet ji keitem, kad ryt galetu metyti. Povilas ir Lukosiukas ryt taip pat gales pitceriauti. Matant kokia buvo siandien musu gynyba, „deginti“ Napalio nebuvo verta.
    Del to kad skaldau komanda, o ne vieniju…sios kritikos visiskai nepriimu. Sorry….. bet tai ne pirma mano isvyka su 10-12 metu vaikais. Ir tikrai zinau ka reiskia palaikymas. Zinau, kad tiems kurie zaidzia aiksteje nei kiek ne lengviau, kai pralaimima, netgi sunkiau…O kad maza pas mus konkurencija tarp zaideju – tai manau net neverta gincytis. Manau kad vien tik lankyti treniruotes negana kad vaziuoti i Pasaulio cempionatus. Reikia myleti beisbola, tada ir silpnesni tampa stipresniais.

  11. Sutinku, Diana, kad maza konkurencija. Todel saugokim tuos, kuriuos turim – jie siandien pirma karta pelne 5 taskus, pralaimejo maziausiu skirtumu.

    Mes su jumis visa sirdimi, palaikome.

  12. Gerais žaidėjais ne gimstama, o tampama, ir ar jie tokiais taps ir priklauso nuo mūsų visų. Gal būt tie vaikai, kurie prasėdėjo ant suoliuko už poros metų taps komandų lyderiais, arba ateityje – treneriais, kurie išugdys daug beisbolo žvaigždžių? Iš tikrio, jie tam tikri komandų ambasadoriai, ir jei jie pasakys draugams, kad beisbolas – šlamštas, nes sėdėt ant suolo visai neįdomu, kas tada? Visi tie klausimai – retoriniai, ir į juos net nereikia stengtis atsakyti, reikia tiesiog dirbti su tais kuriuos dabar turite po ranka, dirbti visas 2 savaites – aikštėje, viešbutyje, parduotuvėse, lėktuve ir t.t. Tada ir rezultatas (ant suoliuko) varžybų metu ir pasirodys. O oficialūs rungtynių rezultatai, patikėkit – labai svarbūs yra tik mums, suaugusiems. Vaikams daug svarbiau pats procesas.
    O ir mūsų startinės sudėties vaikai, palyginkite juos su Kubos, Meksikos, Japonijos bendraamžiais? Negi atsižvelgiant į įgūdžių lygį ir jų nebevežti į Pasaulio čempionatus? Nemanau, kad reiktų taikyti išvis kokius nors lyginimo ar matavimo kriterijus. Tiesiog būkim sunkiai dirbančiais optimistais ir viskas bus gerai. Jei mano atžala nesilaikė moralės normų, aš ją nubausiu, jei nesilaiko drausmės ant atsarginių suolelio – dar turite vieną dieną – bauskit jūs, komandos vadovai, tam jūs ir esate. Taigi, už atsarginių suolelio elgesį atsakomybės aš irgi neprisiimu :)
    Iš tikro manau, kad tikslas pasiektas – pasipriešinta Hong Kongo komandai, rezultatas garbingas, vaikai turės ką prisiminti, dėl ko stengtis. Komandos vadovai nuo šiol galės realiai įvertinti komandos pajėgumą, galimybes ir susidaryti tikslus ateičiai. Manau, kad net Europos čempionų titulas gali neišgelbėti nuo paskutinės vietos Pasaulio čempionato pogrupyje. Juk išties, beisbolo pasaulyje Europa yra kažkur labai antarktidoje :)
    Jūs tikrai visi esate labai šaunuoliai jau vien todėl, kad ESATE, laukiam jūsų grįžtant, visai nesvarbu koks bus rytojaus rezultatas, aukštai iškeltomis galvomis ir su plačiomis šypsenomis veide, nes Lietuvos beisbolui ir Lietuvai jūs davėte tikrai labai daug. Tik išvykdami padėkokite Kinų Taipėjui, nes jis davė mums visiems dar daugiau :)

  13. Premija už hit’ą pasiteisno 100 %. 21 amžius. Be viso kito, vaikelis pasigyrė, kad bendrauja su kitomis komandomis, susirado draugų japonų, venesuliečių, brazilų, italų. Klausiu, kaip susikalba, angliškai? Sako (cituoju): paprastai su japonais gestais jie kalba japoniskai mes lietuviskai.
    Negi esmė musėse? : ))

  14. Laba diena visem
    skoudu skaititi komentarus apie musu vaikus kurie rizosi sportoti beisbola ne teip keip visi letuvei kriapsi ir panasei
    del savo veiko galiu tvirtei parasiti kad aukojosi dougeli kartu buvo drodzema netgi lankittti beisbola del sveikatos ir kitu daliku bet mes visada sketomes su vaiku noru nes jo zodei visada buvo,,cu mano sportas ir man tei patinka,, skire leiko ne tik per trinerotes bet ir namose viras sudare visas saligas net pas save darbe skiri tuscas patalpas trenirotis kekvena savaitgali treniroesi ir rasiti kad vazevo ne te vaikei skaititi labei labei skoudu
    nekas negime mokedamas
    ir mes suaugisi atsakingi uz tei ka ismoka musu vaikei
    as didzejusi viseis vaikeis kure vazevo atstovavti lietuvai visus vaikus bucuoju
    kekvenas turi pagalvoti aar as viska padareu kad butu kiteip kritikoti visada lengveussia
    ugdikim kartu musu vaikus , jos reike tobulinti ,mokinti o tam reike vallios ir leiko
    geros dienos sekmes

  15. Šaunuolis POvilas, Laurynas ir visi vaikai – pirmą kartą mes priekyje! Taip ir toliau!

  16. Šįkart, ko gero pritrūko sėkmės. Nenusiminkit. Kolumbas iš pirmos kelionės aukso neparvežė, užtat atrado Ameriką! Aukso bus vėliau, ačiū jums visiems, kad atradote Pasaulio čempionatą!

  17. Siandien suzaidem gerai. Buvo keletas klaidu, bet galbut kaip rase Romanas pritruko sekmes.
    Siandien pies vaziuojant sutarem su vaikais kad pirma kelini dovanojam tevams, antraji – treneriams, trecia musu giduiChris, ketvirta – komandai, penkta – Lietuvai, sesta…..(na cia vaikai patys sugalvojo) – merginoms :) Taigi, pries kiekviena kelini sudedavom rankas ir susukdavom, zinoma pradzioje UUUUUZ LIETUVA ir po to UUUUUZ TEVUS!!! ir taip visus kelinius kazkam skyrem. Vaikai pergyveno kad nesibaigtu varzybos pries 6 kelini.
    Dar smagu, kad tai pirmos varybos kai spedavom sudeti rankas pries nauja kelini.
    Na ir dar galiu pasidziaugti, kad nemaciau musu nei vienos komandos taip giedancios himno. Zinoma pirmose varzybose buvo ir plepuciu ir zioplinejanciu, ir turbut nei vienas negiedojo himno… Po to kalbejom su vaikais apie himna, kaip negraziai atrodytu nosies krapstymas ar pan kai filmuotu mus skambant Lietvos himnui. Dabar galima girdeti kaip vaikai gieda, o zodziai „vardan tos Lietuvos“ nuskamba dar stipriau.
    Ryt laisva diena. Tie, kas nores, vesime apsipirkti. Kiti gales likti viesbutyje.
    Indonezijos komanda paprase suzaisti draugiskas varzybas sekmadieni. Mums reiktu susimoketi uz autobusa apie 250 Lt. Paklausiau vaiku ar noretu siu varzybu ir ar sutiktu susimesti. Yra gal 6 svarstantys.
    Dabar organizatoriai iesko aikstes, kurioje galetume suzaisti sias varzybas. Problema tame, kad siandien vel lijo
    Na o kai kurie musu vaikinai galvoja kur gauti geliu, ar ka padovanoti Indonezijos zaidejai. Viso turnyre zaidzia trys merginos – musu Gintare, Indonezijos ir Brazilijos panelytes. Joms demesys cia didziulis.

  18. sounolei
    UZ LIETUVA venijam komanda
    vaaikam acu uz taskus trenerem uz daRBA
    sekmes laukem sugristant
    zeiskit ir tobulekit
    mes uz draugiste ir zeidimus

  19. Ką gi, laukiam naujienų apie kelionę namo.

  20. Siandien draugisku su Indonezija nezaidem del to, kad po lietaus ikstes paruosti nera taip lengva. Vaziavom ziureti finalines varzybas Taipejus_Kuba. Visi bilietai i sias varzybas buvo isparduoti. Kiek buvo ziurovu nezinau…gal 10 tukst?? Reiktu pasiziureti kiek talpina ta profesionalu beisbolo aikste. Tiesa, pries finalus smarkiai lijo. Per uzdaryma vel pradejo lyti ir Italu komandos vadovas man pasiskunde, kad jis is beisbolo federacijos negavo striukiu nuo lietaus. Nes jam atsake, kad Taipejuje nelyja, o daugiau viskas jiems buvo apmoketa. Ec, kad mums ju problemos. Dar, pasak jo, Italijoje yra apie 500 12U amziaus komandu. Vien jo regione (aplink Venecija) yra apie 100 komandu. Mes neturime net 100 zaideju tokio amziaus.
    Ryt iki 12 turime issiregistruoti is viesbucio. Bet iki 15 val kazkur sukiosimes salia. Po to papietave vaziuosim i oro uosta. Musu skrydis 18:05 iki Honkongo. Toliau Helsinkis ir namo. Reikia tiketis kad kelione namo bus daug lengvesne ir be papildomu nuotykiu bei nakvyniu. Musu laukite 19 diena 11 val ryto Vilniaus oro uoste.

  21. Ačiū už gėles ir plojimus oro uoste :) Kas gali būt smagiau už šiltą sutikimą namuose? 😀

  22. Cia tai bent kaip gerai pastebeta ir aisku dera pasakyti aciu tam kas padare si irasa!! http://nekilnojamas.wordpress.com

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos