Apie būsimą beisbolo stadioną Vilniuje

Lapkričio 15 dieną Vilniaus miesto tarybos posėdžių salėje vyko Žirmūnų mikrorajono 9 ha teritorijos su beisbolo stadionu detaliojo plano pristatymas visuomenei. Dar 1993 metais Vilniaus savivaldybė nusprendė būtent šioje teritorijoje skirti Lietuvos beisbolo asociacijai 4ha sklypą beisbolo stadiono statybai. Tai buvo patvirtinta ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu.
Deja, į detaliojo plano pristatymą atvyko ne tik didelis būrys stadiono šalininkų, bet ir nemažai priešininkų, kurie praktiškai net nesileido į jokias diskusijas. Kažkodėl kelios buvo dienos prieš pristatymą Žirmūnų gyventojai buvo dezinformuojami ir agituojami prieš beisbolo stadiono statybą. Prie visuomenės klaidinimo dėl informacijos stokos ar kažkokių kitokių priežasčių prisidėjo net Seimo nariai socialdemokratas Vytenis Andriukaitis ir konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė, taip pat Žirmūnų seniūnijos Kareivių apylinkės seniūnaitis Darius Prialgauskas. Turbūt neverta paneiginėti absurdiškų oponentų teiginių, bet mažiau susipažinusiems su situacija, reikėtų pateikti keletą faktų.
Beisbolui planuojamoje teritorijoje, įskaitant treniruočių aikštę ir automobilių stovėjimo aikštelę, numatoma skirti tik apie 2,5 ha. Tik šis sklypas ir būtų aptvertas. Visa likusi teritorija bus skirta vaikų žaidimo aikštelėms, takams ir želdiniams. Pagal planą čia nebus galima vykdyti jokios gyvenamosios statybos. Stadionas tikrai netrukdys prieiti prie Neries ar į E.Pliaterytės progimnaziją.
Reikia tikėtis, kad anksčiau ar vėliau sveikas protas nugalės, ir ši apleista teritorija ateityje tarnaus sportininkams ir visiems Žirmūnų gyventojams.

2 Responses to “Apie būsimą beisbolo stadioną Vilniuje”

  1. bail bond agency

    Beisbolo fanai » Blog Archive » Apie bÅ«simą beisbolo stadioną Vilniuje

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos