Softbolo turnyras Švedijoje

 

Lietuvos merginų softbolo komanda garbingai sudalyvavo moterų ir jaunimo turnyre Švedijoje Enkoping mieste. Organizatoriai mus sutiko nešvediškai šiltai. Turnyras vyko 45 x 45 metrų uždaroje aikštėje. Rungtynėms buvo numatyta 45 min. + kėlinuko užbaigimas.

Jau pirmose rungtynėse lietuvaitės susitiko su šeimininkių ENKOPING komanda. Pirmų rungtynių jaudulys buvo ryškus. Pirmu puolimu merginos užėmė visas bazes, bet patyrusi priešininkių komandos trenerė žaidusi kečerio pozicijoje neleido pelnyti taškų, o bazėse paliko 3 žaidėjas. Pirmoji gynyba pasižymėjo trimis klaidomis ir keturiais praleistais taškais (4-0). Antrame kėlinuke sužaidus aktyviau pelnėme pirmą tašką turnyre, bet atmušti nesisekė, o bazės vėl visos liko užimtos. Antroje gynyboje padaryta tik viena klaida, kurios priešininkai nesugebėjo paversti tašku ir kitų puolėjų nebeįleido net į pirmą bazę (4-1). Trečiu puolimu įvarėm baimės švedukėms – persvėrėme rezultatą savo naudai (4-5), tačiau apsiginti nepavyko. Tolimojo kairiojo gynėjo sugautas ir iš pirštinės iškritęs kamuoliukas „iš oro“ pergalės deivę pasodino ant šeimininkių suolo. Pralaimėta rezultatu 6 – 5. Pradžiugino puikus mažosios Godos atmuštas hitas ir pelnytas taškas. Dar galima išskirti garai mėčiusią Moniką, kuri pelnė du taškus ir nepadarė klaidų.

Antros rungtynės su net šeimininkėms nežinomu varžovu. GAVLE komanda jauna, tetų nesimatė.Tribūnose jau matėsi Lietuvos trispalvė – tai Švedijos lietuvių bendruomenės atstovai atvyko mūsų palaikyti. Abiejų komandų metikėms nesisekė mėtyti, o laimėtoją lėmė mažiau padarytų klaidų. Paskutiniu puolimu lietuvaitės negauna nė vieno išmetimo (out), pelnė 6 taškus (bazėse liko dar 3 žaidėjos) ir išplėšė pergalę rezultatu 8-7. Šiose rungtynėse pradžiugino Gretos B. mušimas. Pirma pergalė turnyre.

Trečios rungtynės su fovoritėmis, daukartinėmis turnyro nugalėtojomis, nenusakomo amžiaus SKOVDE komanda (Jos ir šį turnyrą laimėjo). Per pirmas dvejas rungtynes ši komanda laimėjo nokautais ir sausais rezultatais. Antru puolimu Aistė pelno tašką ir išlyginame rezultatą 1-1. Tribūnos ploja. Pabanėme kibti tetoms į atlapus, kovojome, bet patirtis buvo neįveikiama. Padarėme porą klaidelių ir rungtynes pralaimėjome garbingu rezultatu 7 – 2. Galima pasidžiaugti geresniais komandos atmušimais nuo stipresnio metiko. Pradžiugino Akvilės sugautas kamuoliukas iš oro tolimąjame kairiąjame krašte. Augustės pramuštas hitas ir Aistės šaunūs pramušimai.

Po grupės rungtynių likome treti grupėje ir atkrentamosiose rungtynėse susitikome su kitos grupės antrą vietą užėmusia , vėl gi, švelniai tariant, nebejauna SODER komanda. Pradžia prasta, užpulti nepavyko, o gynyboje dvi klaidos ir du praleisti taškai. Antru puolimu pelnome tašką, o bazėse vėl paliekamos trys žaidėjos. Antrą gynybą sugadino teisėjai suklydę bent tris kartus (paskutinės dienos rungtynės-jie jau buvo pavargę), o ir taškus bent tris prasileidome. Panos įsiuto, bandė paskutiniu puolimu parodyti ką gali, bet atmušti vis nepavykdavo. Rungtynės pralaimėtos 5-1. Šiose rungtynėse pasižymėjo Nomeda atmušusi du hitus ir pelniusi tašką. Taikliai mėtė Monika (tik vienas BB), gražus Aistės atmuštas hitas.

Po šio pralaimėjimo liko tik išsiaiškinti kas bus penkti, kas šešti, o kas septinti. Taip susiklostė, kad vėl teko susitikti su šeimininkų ENCOPING komanda. Ir vė nesėkminga pradžia – užpulti nepavyko, o prasileidome 4 taškus. Antrame kėlinuke vėl neužpuolėme, bet ir apsigynėme be taškų. Trečią puolimą pradėjome trim hitais ir išlyginome rezultatą (4-4), bet gindamiesi praleidome lemtingą tašką. Pralaimėta vėl tik vienu taškeliu 5-4. Šiose rungtynėse mušime pasižymėjo Paula, Nomeda, Greta B., Goda.

Paskutinės rungtynės dėl šeštos vietos su ta pačia, jau mūsų merginų įveikta GAVLE komanda. Scenarijus kartojasi kaip ir pirmame susitikime. Paskutiniu puolimu persvėrėme rezultatą ir įveikėme priešininkes rezultatu 9 – 8. Čia pasižymėjo Laura (du atmušimai) ir Nomeda žaidusi gaudytojo pozicijoje ir namų bazėje apgynusi net tris kartus (3 out).

Turnyro organizatoriai dėkojo Lietuvos komandai iš toli atvykusiai į turnyrą ir pakvietė dalyvauti ir sekančiais metais. Šeimininkų komandos trenerė, šaunioji Ingrid, pamokė mūsų merginas metimo technikos, o tai mums labai vertinga, ir kvietė atvykti vasarą savaitei bendrai stovyklai (viliojančiai nuskambėjo). Treneris Romanas treniravo merginas ir kūrė varžybų strategijas bei ateities planus vis galvodamas kas būtų jei galėtų turnyre dalyvauti Miglė ir Gintarė.

Visą turnyrą mus globojo šeimininkių komandos trenerės Ingrid ir Marie, ačiū joms, jos tikros šaunuolės.

Komanda dėkoja Dianai Pupininkienei – tai jos iniciatyva buvo organizuojama ši kelionė. Tai ji Europos softbolo federacijos kongreso metu užmezgė ryšius su Švedijos softbolo ir beisbolo federacija.  Diana labai prisidėjo, kad ši kelionė būtų kuo pigesnė ir malonesnė Lietuvos merginoms. Ačiū Virmidui už idėjos palaikymą ir organizavimą. Ačiū Romanui  šauniai atlikusiam merginų rinktinės trenerio pareigas.

Daugiau rezultatų rasite: http://www.mister-baseball.com/skvde-saints-win-annual-softball-indoor-championship-sweden/ . Čia truputi ir apie mus rašo, Angelais vadina. Panos, jie nežino kad jūs Vilkaitės angelo kailyje :).

Dar nuotraukų rasite:http://www.hallqvist.net/pics/thumbnails.php?album=248

Žilvinas V.

One Response to “Softbolo turnyras Švedijoje”

  1. Ačiū, Žilvinai, už vaizdingą varžybų aprašymą.
    Merginos šaunuolės! „Vilkaites angelo kailyje“ :)

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos