Lietuvos U -18 komanda Floridoje (nuolat papildoma)

Liepos 14-21 dienomis U-18 komanda dalyvauja Gold Medal Games turnyre Orlando (Florida). Grupė į Jungtines valstijas išvyko liepos 10. Per keturias dienas žaidėjai stengiasi  „persukti savo biologinius laikrodžius“ , kad galėtų sėkmingai žaisti prieš komandas iš Meksikos, Venesuelos, Puerto Rico, Kanados ir Orlando (Florida). Be varžybų žaidėjams žadama įvairi ir įdomi kultūrinė programa. Linkime komandai sėkmės, ištvermės (32-38 laipsniai karščio ir nenusakomi laipsniai drėgmės :)) ir vertingos patirties!

Pirmąją turnyro dieną Lietuvos komanda žaidė prieš Puerto Rico komandą ir laimėjo 8:3. Absoliučiai profesionaliai pičeriavo Justinas Sadaunikas, o saugant pičerius, varžybas užbaigė Robertas Vilimas, kuris mėtė nemažiau taikliai. Žaidimas lietuvaičiams vyko taip sklandžiai, kad puertorikiečiai liko be žado.. Kečerio vardą eilinį kartą apgynė Kęstas Vilimas, o ir kvadrato  –Vidas Kalduba, Arūnas Dankovskis, Robertas Vilimas, Gytis Martūnas – bei outfieldo – Tomas Sereičikas, Kipras Sarapas, Tomas Michalskis – komandinis žaidimas, sumaniai patariant treneriui Klaudijui Sarapui, nuvedė lietuvaičius tiesiai į pergalę. Su tuo ir sveikiname!!! :

Laisvas nuo beisbolo pirmadienis nulydėjo komandą į Majamį. Nors vizitas buvo trumpas, berniukai įkvėpė prabangaus paplūdimio oro :) , kuris deja nevisada būna saulėtas –  liūtys ir žaibai parginė visus į Orlando, lyg kokia nematoma jėga būtų žinojusi, kad berniukų laukia sunki rytdiena…

Antradienis prasidėjo nuo staigmenų. Dėl liūčių, organizatoriai buvo priversti keisti varžybų tvarkaraštį, ir atvykę berniukai į stadioną, sužinojo, kad vietoje apšilimo nedelsiant pradės varžybas prieš Montrealio komandą. Tačiau tokių įdomių varžybų, kokios pažadino visą Osceola County Stadion-ą ir beveik visą Orlando, nevisada pamatysi ir per televiziją žaidžiant profesionalams. Žaidimas vyko labai dinamiškai: 0:5, 7:5, 7:11, 15:11. Visgi jos baigėsi 15:13 lietuvių naudai, didele dalimi dėka tikro komandinio žaidimo.

Antrųjų varžybų laikas taip pat buvo pakeistas. Žaidimas prasidėjo liūtimi, bet Floridoje tai taip įprasta, kad niekas jau nebekreipė dėmesio – svarbu nežaibuoja į aikštę ir kvadrate yra šioks toks matomumas. Nors esame iš lietų Lietuvos, šį sykį oras sėkmės neatnešė. Venesuelai nusileidome 4:1. Na, dėl įvairovės :).

Linkėkite mums sėmės tolimesnėje kelionėje ir viskas bus gerai.

 

Ketvirtadienį  labai tingiai tekėjo saulė, bet 10.30 prasidėjus varžyboms, karštis jau buvo visiškai  floridiškas. Pirmosios varžybos vyko prieš turnyro šeimininkus – USSSA. Na, pasakysiu negražiai: jiems varžybas laimėjo teisėjai. Padovanojo tašką, kad  varžybos baigtųsi bent  1:0. Justas Sadaunykas mėtė labai tiksliai, bet teisėjui niekaip nesisekė to matyti. Čia ne tik mūsų subjektyvi nuomonė. Ir kiti žiūrovai sėdėdami kikeno iš teisėjo sprendimų.

Iš karto po pirmų varžybų, praėjus 15 min, komanda žaidė prieš Meksikos rinktinę. Kaip ir prieš tai dviejose varžybose, šiame žaidime  trys kėliniai – abiem komandom be jokių taškų. Pirmieji „atsibudo“ meksikiečiai  0:5. Tuomet berniukai sumažino skirtumą iki 3:5. Sekančiu puolimu varžovai atsinešė dar 2 taškus, o mūsiškiai, pelnę 2 taškus (vikrūs meksikiečiai sugaudė daugumą atmušimų..) turėjo sutikti su meksikiečių pergale 5:7. Tačiau jiems tikrai nebuvo lengva ją iškovoti. Roberto Vilimo pičeriavimas neramino meksikiečius ir ne vienas iš jų turėjo grįžti į dugout-ą , net nebandęs žengti link pirmos bazės.

Apskritai vaikai žaidė gerai. Buvo vos pora klaidelių, kurios deja kažkodėl tapo lemtingomis. Bet iš nesėkmių aiškiau galima suprasti sėkmės skonį ir geriau žinoti kaip jos siekti. Mes sveikiname komandą už įdomų ir sąžiningą šios dienos žaidimą.

Eglė Petronienė tiesiogiai iš Floridos

10 Responses to “Lietuvos U -18 komanda Floridoje (nuolat papildoma)”

  1. Jau atskriejo žinutė, kad mūsų vyrukai sužaidė rungtynes su Puerto Riko komanda. Ir ką jūs galvojate, mūsų vyrukai įveikė puertorikiečius rezultatu 8 – 3. Šaunuoliai!

  2. saunuoliai!

  3. Antros varzybos laimetos 15-13 pries Montreal komanda.

  4. Šaunuoliai, laikykitės, viskas bus gerai :)

  5. Ačiū, Egle, už žinias. Noriu dar paklausti kaip ten yra su mūsų įžaidėjais (pitčeriais)? Ar tik Robertas ir Justas pakaitomis mėto? Taigi „nusivarys“ prieš Europos čempionatą!

  6. Kadangi svetainės administratoriai ne Lietuvoje, rašau trumpą komentarą apie šios dienos varžybas. Mūsų komanda nemirtinga. Gali žaisti ir miegodami :) Pusę šešių kėlę, aikštėje dar keikvienas tęsė savo sapną.. :) Atvirkščiai, meksikiečiams, atrodė, tai buvo gyvybės ir mirties klausimas. 13 taškų iškovojo atiduodami paskutines jėgas, o mūsiškiai karts nuo karto prabusdami, atsinešė 10 :). Na ką, darbas baigėsi. Dabar jau tikros atostogos Floridoje!!! Didžiuojamės komanda už jos gražią misiją. Orlando dar ilgai prisimins Lietuvą :) P.S. Justas su Robertu šaunuoliai, bet tikrai ne tik jie pičeriavo ir visai sėkmingai (Tomas, Gytis, Kęstas, Rapalas).

  7. Ačiū, Egle, už naujienas. Mintimis esame su jumis:)
    Gerų atostogų ir daug įspūdžių.

  8. Po kiekvienu pralaimetu varzybu padarydavome po 20, todel manyciau, kad esame tikri saunuoliai.

  9. Sutinku, Kiprai, jūs šaunuoliai kad darydavot po 20, jei būtumėt padarę po 100 – nebūtumėt šaunuolias. (sportininkai po 100 nedaro :))

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos