Dzialdowo Cup 2010 laimėjo Zubry Brest (BLR)

Savaitgalį Dzialdowo (Lenkija) įvyko jubiliejinis X-tasis  Dzialdowo Cup 2010 tarptautinis jaunučių beisbolo žiemos turnyras, kuriame dalyvavo dešimt komandų iš šešių šalių.

Komandų rikiuotė

Turnyrą ir Lenkijos Prezidento įsteigtą pagrindinį prizą, gražią krištolinę taurę, po atkaklios kovos finale, rezultatu 2 – 1 įveikusi Vilniaus pirmąją komandą, laimėjo Zubry Brest (BLR) komanda.

Vilnius 1 liko antri

Finalas buvo gražus, atkaklus ir, tikrai, papuošė šaunų turnyrą. Finale susitiko komandos, kurios nebuvo patyrė pralaimėjimų turnyre, o pogrupio susitikimą tarpusavyje, nors beisbole tai būna retai, baigė lygiosiomis 1 – 1. Finale Baltarusijos komanda į aikštelę „metė“ visas savo pajėgas, metiko poziciją patikėdami Aliošai (metimo greitis 85 mylios), į kurį jau dairosi Amerikos profesionalių komandų skautai. Baltarusijos žaidėjų ūgio vidurkis gerokai lenkė vilniečių ūgį, amžiaus vidurkis ženkliai lenkė vilniečių amžiaus vidurkį, bet komandų svoriai galėjo būti panašūs, nes vilniečių buvo žymiai daugiau. Be to vilniečiai turėjo priešininkams ypač slaptą devintą mušėją Povilą Grigą, kurio žaidimą baltarusiai galėjo matyti tik vieną kartą – per šių metų Tee Ball turnyrą Breste. Vilniečiai, taip pat išleido savo stipriausią metiką – Kasparą Bareiką, kuris niekuo nenusileido žymiajam Aliošai.

Prasidėjo rimta kova, nors palaikančiųjų balsai, trečioj dienoj, jau buvo prikimę, pasitelkę Kauno Lituanikos ir Vilniaus 2 komandos žaidėjus, stengėsi garsiai palaikyti vilniečius. Pirmi trys kėlinukai baigėsi be pelnytų taškų, tiesa, baltarusiai trečiame kėlinuke, jau buvo prisėlinę arti namų bazės, užėmė visas tris bazes, bet atsakingu momentu Kasparo ranka nesudreba, „išrašo“ „strike out“ – apsiginta. Ketvirtajame kėlinuke, vis sunkiau Kasparui tvarkytis su priešininkų mušėjais, bet čia sublizga gynyba. Dvigubas „out“ pirmoje ir antroje bazėse, po to nuostabiai saugo Vykinto Kaziulio sugauta „strėlė“ ir vėl apsiginta. Puolimą pradėjęs Kęstas Vilimas kantriai išlaukia nemodamas netaiklių Aliošos metimų ir pelno baze (BB). Metikas ima nervintis ir „įsega“ vieną metimą Rapalui Petroniui, už kurį Rapalas gauna baze (HBP). Kasparas susidoroja su metiko smūgiu mušdamas „trumpą“(pastatymas), taip išderindamas gynybą, kad ir pats užima pirmą baze, o kas svarbiausia, Kęstas iš antros bazės sugeba parbėgti ir pelnyti tašką. Pirmaujame, pergalė, atrodo, jau visai arti, bet dar lieka paskutinis baltarusių puolimas. Ir čia nelemta klaidelė, Robertas nesugauna nepatogaus Kasparo metimo į pirmą bazę ir Aliošai pavyksta ją užimti. Dar gynybai pavyksta padaryti du „out“, bet bazėse jau du žmonės. Šioje situacijoje, matydamas, kad Kasparo metimas jau silpsta – pavargo ranka,Virmidas keičia metiką. Abejonėse kuo pakeisti, Robertu Vilimu  ar Gerdu Palčiuku, pasirenka Robertą. Sekantis varžovų mušėjas pramuša „hitą“ ir Alioša pelno išlyginamąjį tašką. Dar sekantis mušėjas pramuša tolimą „hitą“ – ir varžovai pelno dar vieną tašką. Pergalė ir krištolo taurė slysta iš rankų. Lieka paskutinis puolimas ir paskutinė viltis. Paskutinį puolimą pradeda Adomas Aleksandravičius, bet nors ir labai stengiasi, į baze išeiti nepavyksta – „strike out“. Toliau – Vykinto eilė. Vykintui pavyksta neblogai atmušti, bet saugas ramiai sugauna kamuoliuką ir tiksliai numeta į pirmą bazę – „out“. Didelė atsakomybė virsta, ant antrą klasę pradinėje mokykloje įpusėjusio Povilo Grigo pečių, jis eina mušti.

Povilas prieš Aliošą

Pradžioj visa salė nutilo, po to pasigirsta galingi Povilo palaikymo šūksniai. Povilas laikosi ramiai, atsistoja į poziciją ir laukia, betko nemoja, vieną pabandė – pramojo, vėl laukia. Sekančiu mojimu Povilas taip atkala kamuoliuką, kad gynyba nedarydama klaidų nespėjo atmesti į baze – ten jau Povilas stovi. Tribūnose ovacijos, Povilo mamos akyse džiaugsmo ašaros, o tėčio fotokamera dirba pilnu pajėgumu.

Mamos džiaugsmo ašaros

Vilniečiams sužiba vilties kibirkštėlė, treneris šaunųjį Povilą keičia labiau patyrusiu bėgiku – Algirdu Žarkaičiu. Sukam žaidimą turėdami du „out“. Mušti eina ir kantriai bazės už netaiklius metimus (BB) išlaukia Kęstas. Jau du žaidėjai bazese. Mušti eina Robertas, po kurio stipraus smūgio kamuoliuką, kaip nebūtų gaila, sugauna antros bazės gynėjas ir tiksliai meta į pirmą bazę. Nors Algirdas jau „parskuto“ „namo“, Robertas į pirmą bazė nespėjo, kamuoliukas pirmas pasiekė bazę – „out“….   Baltarusiai šoka pergalės šokį.

Keista, dėl pralaimėjimo nekilo didelės nuoskaudos. Už tai turėtume dėkoti gerai žaidusiai komandai ir nepakartojamai pasirodžiusiam Povilui Grigui. Dabar baltarusiai jį, tikrai, atsimins.

Prizininkų kapitonai (Povilas viduryje)

Virmido pastangomis Vilnių galėjo atstovauti net dvi jaunučių komandos.

Vilnius 2 komanda

Antra Vilniaus komanda buvo sudaryta, berniukų komandos pagrindu, todėl dėl amžiaus ir patirties trūkumo, į pirmą ketvertą jiems patekti nepavyko, teko užleisti vietą aikštės šeimininkams. Rungtynėse dėl penktos vietos, komanda jau ruošėsi ateities kovoms, todėl nežaidė vyresni, komandą sustiprinę vaikinai. Berniukai gynyboje darė klaidų, todėl varžovams iš Ukrainos pavyko nugalėti ir iškovoti penktą vietą, vilniečiams teko tenkintis vieta sekančia po penktos. Šiose rungtynėse pusantro kėlinuko metiko pozicijoje, didelį norą ir pastangas parodęs, su pirštų įtvaru ant dešinės (metančios) rankos, žaidė Marius. Tai galėtų būti įdomu ir rekordų knygų autoriams, nes to matyti dar neteko, – šaunuolis, Mariau.

Lituanika Kaunas

Gaila mūsų draugų‚ bičiulių – Kauno Lituanikos komandos, ypatingai gerai atrodžiusios pirmą turnyro dieną ir dėl viename pogrupyje supuolusių trijų stiprių komandų, negalėjusios patekti į stipriausių ketvertą, o nukritus ūpui, užėmusios tik septintą vietą turnyre.

Organizatoriai rinko geriausius turnyro žaidėjus į žvaigždžių komandą ir komandų geriausius žaidėjus.

Simbolinė žvaigždžių komanda

Kęstas Vilimas tapo Vilnius 1 komandos geriausiu turnyro žaidėju, pakviestas į simbolinę žvaigždžių komandą, apdovanotas asmeniniais prizais.

Karolis Jonaitis tapo Vilnius 2 komandos geriausiu turnyro žaidėju, pakviestas į simbolinę žvaigždžių komandą, apdovanotas asmeniniais prizais.

Geriausi komandų žaidėjai

Robertas Vilimas tapo geriausiu Vilnius 1 komandos žaidėju, apdovanotas asmeniniais prizais.

Titas Vodzinskas tapo geriausiu Vilnius 2 komandos žaidėju, apdovanotas asmeniniais prizais.

Mūsų vis daugiau

Mūsų vis daugiau

Prie kieto beisbolų fanų būrio prisijungė šaunioji Aistė M., Grigų tėveliai, bei Arno tėveliai, po darbų nepatingėję atlėkti iki Dzialdowo.

Komandų nuotaikai pagerinti, buvo švenčiami vasario gimtadieniai. Sveikinimai ir saldžios dovanos teko Lukui Morkūnui, Agnei Pupytei, Meškai Adomui, Arnoldui T. bei Bernardui T. Ledų balius pavyko.

Čia irgi beisbolo fanas

Mūsų būrio augimas turi tiesioginį ir abipusį ryšį su žaidėjų meistriškumo augimu, todėl dėl pasiekimų turi stengtis ir „Sporto vilkai“ ir „Beisbolo fanai“.

Turnyro rezultatai

Turnyro rezultatai

Turnyro rezultatai

Žilvinas

2010-02-08

P.S. Labai gaila, bet Nomedos pirštas lūžęs. :(

O ji juk taip stengėsi, skausme užbaigė žaidimą.

10 Responses to “Dzialdowo Cup 2010 laimėjo Zubry Brest (BLR)”

  1. Šį kart labai linksma buvo skaityti, nes primena visas šaunias turnyro akimirkas. Iki sekančio susikabinimo už rankų :):):)

    Ačiū, Žilvinai.

  2. sekmes ir ateityje

  3. Klaida yra ; ) Parašėt Agnė Pupytė. O pavardė ištikrųjų yra Pupininkaitė. ; } Bet viskas gerai. Ačiū,už nuostabų aprašimą. Bet treneris padarė klaidą. Galėjo manęs nepakeist..

  4. geros nuotraukos :)

  5. Ačiū Gyti, malonu žinoti, kad tu skaitai ir žiūri aprašymus.

  6. Kasparai, kažkodėl tu pastebėjai tik Pupytę, nei Meška, nei brolių pavardės pirma raidė tau neužkliuvo?

  7. Na ka chebrantai? malonu zinoti ir jausti kad jus tokie esate, manau kad ne pirmas ir ne paskutinis turnyras su tokia saunia palyda. Iki kitu maloniu susitikimu.

    Chorvedys A.B.

  8. Yra Pupa, Pupytė, Pupas ir Pupė(ienė)

  9. Ačiū kad apie mane taip grazei parasėt

  10. Povilai, man nereikėjo net gražint, tu labai gražiai atrodei, ačiū tau.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos