Iš Bresto Sporto Vilkai grįžo su taure

Bresto jaunieji beisbolininkai jau gali didžiuotis nauja beisbolo aikšte berniukams. Ją statė statė ir pagaliau pastatė, o mums Lietuvoje lieka tik seilę varvinti. Ta proga baltarusiai organizavo draugišką tarptautinį beisbolo turnyrą Baltarusijos olimpinio komiteto taurei laimėti. Į Brestą pasivaržyti dėl taurės atvyko dvi Lietuvos, trys Rusijos, dvi Baltarusijos ir viena Ukrainos komanda. Ten viešėjęs treneris Žilvinas įvertino naują beisbolo aikštę ir turnyrą: „Šiaip beisbolo aikštelė „superinė“. Vieta parinkta idealiai, prie įvairių sportinių statinių ir didelės gatvių sankryžos, kur žmonės laukdami žalio šviesoforo signalo žiuri žaidimą. Visą atidarymo ceremoniją filmavo kelios televizijos, iš vaikų, tame tarpe ir mūsiškių, kurie supranta ir kalba rusiškai ėmė interviu, o po to visa tai rodė per žinias. Net Vilniuje per kabelinę TV matė ši reportažą. Sake labai gražiai viskas buvo parodyta ir papasakota.“

Lietuvai atstovavo Sporto Vilkai 1 ir Sporto Vilkai 2 komandos bei trenerė Irutė, treneris Žilvinas ir vyr. treneris Virmidas. Aštuonios turnyre dalyvavusios komandos buvo paskirstytos į du pogrupius. Sporto Vilkai 1 pateko į stiprų pogrupį, kuriame dėl pirmos vietos teko varžytis su sunkiai nuspėjama „Rovno“ komanda iš Ukrainos ir su „СДЮШОР-42″ iš Maskvos, kurios pagrindą sudaro šių metų Europos čempionai. Bresto komanda „Zubry 2“ nebuvo pajėgi kovoti dėl aukštesnės vietos pogrupyje.

Jau pirmose rungtynėse Sporto Vilkai 1 komanda susitiko su Maskvos „СДЮШОР-42″ komanda. Šias rungtynes vyr. treneris apibūdino, kaip metikų dvikovą, kurią Marius Balandis psichologiškai pralaimėjo dar prieš varžybas, pamatęs Europos čempionų metiką, su kuriuo buvo susitikęs šią vasarą Čekijoje. Marius  tarė: „…čia juk tas, kairys…“, ir „nuleido sparnus“.  Rusams pavyko išplėšti labai svarbią pergalę rezultatu 8 – 2.  Vilniečiai liko kurti strategiją, kaip iškovoti trečią vietą, bet kitą dieną, Maskvos komanda po pratęsimo pralaimi „Rovno“ komandai mums palankiu rezultatu 11 – 12. Vėl atgyja viltis, o Virmido mintyse naujos strategijos. „Rovno“ komandą reikia ne tik nugalėti, bet ir prasileisti daugiausiai 2 taškus. Šią užduotį vilniečiams pavyko įvykdyti, jie nugalėjo „Rovno“ komandą rezultatu 21 – 2. Trims komandoms iškovojus po dvi pergales imti skaičiuoti taškai. Ukrainiečiai prasileidę 32 taškus lieka treti, maskviečiai per 12 gynybų prasileido 13 taškų, o vilniečiai per 10 gynybų prasileido 10 taškų. Vilniečių gynybų ir taškų santykis geriausias – vilniečiai grupėje pirmi.  Čia darosi aišku, kaip svarbu kuo mažiau prasileisti taškų.

Pagal turnyro schemą komandos, pogrupyje užėmusios pirmas vietas, susitiko finale, užėmusios antras vietas kovojo dėl trečios vietos, užėmusios trečias vietas kovojo dėl penktos vietos, o užėmusios ketvirtas vietas kovojo dėl septintos vietos. Šių kovų rezultatai parodė kuris pogrupis buvo ženkliai stipresnis.

Sporto Vilkai 1 komandos varžovai finale – Bresto Zubry 1 komanda savo pogrupyje iškovojusi visas tris pergales. Čia Sporto Vilkai 1 berniukai, kurių dauguma sudarė berniukų rinktinės branduolį, turėjo galimybę atsirevanšuoti bendraamžiams iš Bresto, kurie sudarė Baltarusijos rinktinę, už netikėtą ir skaudų pralaimėjimą Europos čempionate Čekijoje. Šia galimybe vilniečiai pasinaudojo finale, jų žiūrovų akivaizdoje, sutriuškinusi  Zubry 1 komandą rezultatu 12 – 0.

Kovoje dėl trečios vietos Maskvos „СДЮШОР-42“ rezultatu 15 – 1 įveikė komandą „Северные звезды“ iš Sankt Peterburgo.

Penktą vietą iškovojo Ukrainos komanda „Rovno“ nugalėjusi „Акулы“ iš Balašichos rezultatu 16 – 1.

Vieninteliai iš to silpnesnio pogrupio iškovoję pergalę tą diena – Sporto Vilkai 2. Jie nugalėjo Zubry 2 komandą rezultatu 18 – 7 ir liko turnyre septinti.

Geriausiais turnyro žaidėjais vyr. treneris Virmidas vardino Marių Balandį, Arną Aukštuolį ir Luką Pupininką (šeimininkai savo puslapyje Luko pavardę pakoregavo savaip: „Пулиникас Лукас“).

Vyr. treneris Virmidas pasidžiaugė, kad turnyre pavyko iškovoti pagrindinį prizą – taurę bei aplėkti dviejų šalių rinktines.

Žilvino Bareikos foto.

ŽilvinasV.

6 Responses to “Iš Bresto Sporto Vilkai grįžo su taure”

  1. achiu uz isamu komentara
    smagu kad kovota iki galo….
    linkiu gero treniruociu sezono…

  2. Patirtis, kurie vaikai gavo siame turnyre tikrai pasitarnaus ateityje. Saunuoliiai vaikinai, finale tikrai labai gerai zaide ir nepaliko jokiu galimybiu baltarusams pelnyti net ir vieno „paguodos“ tasko.

  3. auto note buyers

    Beisbolo fanai » Blog Archive » IÅ¡ Bresto Sporto Vilkai grįžo su taure

  4. mini washing machine front loader

    Beisbolo fanai » Blog Archive » IÅ¡ Bresto Sporto Vilkai grįžo su taure

  5. insurance kentucky

    Beisbolo fanai » Blog Archive » IÅ¡ Bresto Sporto Vilkai grįžo su taure

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos