Ar tikrai švedai kalti???

Pagaliau sulaukėm straipsnio beisbolas.lt dėl ko mūsų jaunučiai liko antri.

Nuotraukoje – Lietuvos jaunučių rinktinė Europos čempionato kvalifikaciniame turnyre finale.

*************************

 Liepos 24 dieną, šeštadienį, Švedijos Nykoping mieste baigėsi Europos jaunučių (iki 15 metų) čempionato kvalifikacinis turnyras.
Finale susitiko Lietuvos ir Švedijos rinktinės. Pirmąsias rungtynes 12:2 laimėjo švedai ir išlygino finalo serijos rezultatą 1:1. Lemiamos rungtynės buvo numatytos 15 val. Deja, šių rungtynių sužaisto Lietuvos beisbolininkai negalėjo, kadangi 17 val. jau turėjo užsakytus bilietus į keltą. Paaiškėjus, kad Lietuvos komanda pateko į turnyro finalą, Lietuvos rinktinės vadovai kelis kartus kreipėsi į organizatorius su prašymu paankstinti finalo rungtynių laiką. Teoriškai bent vienerias finalo rungtynes buvo galima sužaisti ir penktadienį, bet, kai į finalą pateko šeimininkė Švedija, organizatoriai, pasinaudodami palankia situacija, atsisakė patenkinti lietuvių prašymus.
Tad antrose rungtynėse pergalė rezultatu 7:0 buvo užskaityta Švedijai. Šeimininkams atiteko kelialapis į pagrindinį Europos jaunučių čempionato turnyrą. Lietuvai dėl šio kelialapio vėl teks kovoti kitais metais.
Keletas Lietuvos beisbolininkų pateko tarp geriausių turnyro žaidėjų pagal įvairius statistinius rodiklius. Martynas Račkauskas tarp geriausių atmušėjų buvo trečias (vidurkis 0.500, 5 hitai iš 10, 4 taškai, 5 RBI). Adomas Aleksandravičius vienintelis turnyre sugebėjo atmušti 2 dvejų bazių hitus. Pitčeris Robertas Vilimas ir dar du beisbolininkai atliko 11 straikoutų, bet lietuvis pitčerio pozicijoje turnyre žaidė beveik 2 kartus mažiau (6 ir 1/3 kėlinio) negu jo oponentai slovakas Michal Janovcik (11 ir 1/3) ir švedas Joel Johnson (11 ir 2/3).

 ***************************

Savo mintis dėl straipsnio ir pasitraukimo iš finalo galite išsakyti komentaruose.

10 Responses to “Ar tikrai švedai kalti???”

  1. Ech, prisikarksėjau :) – atsakymas atėjo, o vis tiek lieka neaišku. Kodėl bilietai nebuvo nupirkti, pavyzdžiui, ketvirtadieniui (22d.)? :I Jeigu jau nuspręsta nežaisti iki galo, kam dar vargti iki šeštadienio? Dabar yra kaip yra, nebeatsuksime nieko atgal, bet būtų gerai, kad ateity tokių klaidų nepasikartotų – kažkaip ne vietoje šį kartą išėjo sutaupyti..

  2. manau beisbolo fanai butu susimete nuostoliams padengti
    zaisti A grupeje privalu tiek dirbant
    egle visai pagristai kritikuoja susidariusia situacija
    kam tada vaziuoti zaisti …
    juolab be kovos atiduoti tai, kas buvo pasiekiama…..
    kam kitamet dovanosime vieta A divizijone….?

  3. Blaiviu protu sunku suprasti. Tik vargu ar tai nepasikartos, jei niekas nepasikeis…? Juk viskas taip pat galėjo būti ir prieš 2 metus berniukų čempionate. Juk vairuotojas buvo ‘pasamdytas“ trumpiau ir išvežė komandą dar prieš finalus. Tik toks skirtumas, kad tada mūsų vaikai nepateko į ketvertą. Istorija kartojasi….tik šį kartą daug skaudžiau :(

  4. Tikroji tiesa. Dar pries vaziuojant i Svedija jau zinojome neigiama atsakyma is techninio komisaro is Olandijos. Bilietu pakeitimas yra tik formalumas truputi reikalaujantis primoketi. Antra . Komandos antras treneris buvo pasiruoses is savo pinigu tai padaryti Svedijoje bet pirmas treneris pranese organizatoriams kad jie nezais . Antro komandos trenerio prasymai neturi galios todel nors jis prase zaisti niekas negalejo to padaryti. Kaltinti svedus kad jie neprisitaike prie mudu minimum neprotinga. Visos organizuojancios salys tvarkarscius derimasi kaip jiems yra patogiau nes jie turi islaidu todel normalu kad jie tikisi dali lesu susigrazinti is ziurovu. Kaitaliojant tvarkarasti ziurovu daugiau nesurinksi o kur dar pagamintos reklamos gal dar paskelbta per TV ar radio ir kiti dalykai. Svedai ne prie ko. Mes praradom pirma vieta.

  5. Labiausiai gaila vaiku, bet ne maziau yra svarbu ir idetas darbas, laikas bei materialines islaidos (tevu)!!! Kas kompensuos vis tai???
    Noriu isgirsti konkretu atsakyma – kam tuomet varginam vaikus, trenerius (turiu omenyje tuos kurie dirba su vaikais juos ruozdami), svaistome asociscijos pinigus, galu gale nesiskaitoma net su tevu lesomis kurio idedamos vaiku ateities, pasekimu labui. Mano manimu toks elgesys mazu maziausiai niekina visu prisidejusiu ( VAIKU, TRENERIU, TEVU )darba, pastabas. O visa tai ivyko del vieno zmogaus ambiciju ar neismanimo ar …. ? Tai kas tokiu atsakingu momentu skyria tokius asmenis „pirmaisiai“ ? O jei tokie zmones prisiima atsakomybe ir priima tokius „sprendimus“ tegul kompensuoja islaidas (moralines, materialias).

  6. Labai graziai MATUSEVICIUS parase straipsni ir zmones klaidina.Dar bunant Lietuvoje as skambinau matuseviciui is agenturos ir kalbejau apie bilietu keitima, bet jis kategoriskai atsisake keisti, motyvuodamas, kad is ten paskambins ir pakeis. Atsiimant bilietus as buvau suzinojes, kad galima juos keisti kitai dienai su 400 Lt. priemoka ir neaisku, kodel matusevicius uzsake bilietus 24d., nors varzybu tvarkarastyje aiskiai nurodyta, kad finalines varzybos numatytos 24d. 12 val. ir , jeigu prireiks 15 val. Bilietus kategoriskai atsisake Matusevicius pakeisti. Apie savo planus niekam nesake, tik uzklause technines komisijos, ka reikes daryti, jeigu lis lietus. Buvo jam atsakyta, kad varzybos bus nukeltos. Jis pasake, kad vaziuos namo, nes yra nupirkti bilietai. Pralosus pirmasias finalines varzybas as pasakiau vaikams, kad zaisime antrasias, bet Matusevicius pirmas, su niekuo nepasitares nubego pas komisara ir kategoriskai atsisake zaisti antras varzybas atiduodant pergale svedams. As su Evaldu Z. nuejome pas komisara bandydami tartis ir paneigti pirmojo trenerio atsisakyma zaisti, bet buvo per velu. Vaikams tai buvo labai didelis sokas, nuoskauda, jie jaute bejegiskuma, kad vienas zmogus, vedamas kazkokiu asmeniniu interesu, gali valdyti visa Lietuvos beisbolo rinktine, numodamas ranka i zmogiskuma, pagarba. Patikekit, matyti, kai vaikai verkia is nuoskaudos del suaugusiojo kaltes, yra sunku ir skaudu. Jaunuciu rinktine tikrai buvo verta siemet patekti tarp Europos stipriausiuju, vaikai stengesi, daug dirbo, rezultatai tikrai buvo neblogi. Tetruko tik vieno sanso, kuri musu sekretorius, pasiskyres save rinktines treneriu, suzlugde. Tokiam zmogui ne vieta Lietuvos beisbole!

  7. Graudu darosi skaitant Algirdo žodžius. Baisu pagalvoti, kas dėjosi vaikinų širdyse. NENUSIMINKIT, JŪS STIPRIAUSI.
    O dėl ,,vyr. trenerio“ elgesio, manau, jam laikas atsistatydinti iš užimamų pareigų (pasitikėjimo tai neliko).

  8. Nesutinku su E.Matusevičiaus nuomone. Viska galima buvo padaryti tik reikėjo noro. Aš irgi pritariu ,kad toks treneris negali eiti vyr. Trenerio pareigų. Esu priblokšta tokiu jo elgesiu esu ir seniau girdėjusi neigiamu atsiliepimų apie šį trenerį ,bet dabar galutinai įsitikinau ,kad jis netinka eiti vyr. Trenerio pareigų. O labiausiai tai dėkojame Treneriui Algiui už jo gerumą vaikams. Jeigu visi treneriai butų tokie tai beisbolas pasiektų aukštą lygį.

  9. Kada baigsis sitas apsurdo teatras? Vieno zmogaus intrigu ir ambiciju karas jau perzengia visas padorumo ribas.
    Manau, kad p. Matuseviciui butu laikas atsiprasyti ir pasitraukti is uzimamu pareigu.

  10. Skalvija save deojarukla kaip kino centrą — ir tas, kad jie ne tik rodo filmus, tačiau vykdo edukacinę veiklą, prideda jiems daug pliusų

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos